Οι θυελλώδεις άνεμοι, έντασης έως και 8 μποφόρ στο κεντρικό Αιγαίο, και οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, θα είναι το γενικό χαρακτηριστικό του καιρού, τις επόμενες ημέρες και μέχρι τη γιορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Για σήμερα Κυριακή 11/8, προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά, κυρίως ορεινά, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, στα ανατολικά τοπικά 7 και κατά τη διάρκεια της ημέρας στο κεντρικό Αιγαίο έως 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 36 με 38 και πιθανώς στη δυτική Ελλάδα τοπικά τους 39 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 34 με 35 και τοπικά τους 36 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 29 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Τον Δεκαπενταύγουστο ο καιρός θα είναι αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Στην Αττική προβλέπεται αίθριος καιρός, οι άνεμοι θα πνέεουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φτάσει τους 35 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Ανεμοι: Στα δυτικά μεταβλητοι 3 με 4 και στις υπόλοιπες περιοχές από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 18 έως 37 και τοπικά 38 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 22 έως 36 με 38 και πιθανώς τοπικά έως 39 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ανατολική Στερεά, Ανατολική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 36 με 37 και πιθανώς τοπικά έως 38 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Ανεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 και στις Σποράδες βόρειοι 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 20 έως 37 και πιθανώς τοπικά έως 38 βαθμούς. Στις Σποράδες έως 32 βαθμούς Κελσίου.