Το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι είναι γεμάτο παραδοσιακά πιάτα, αλλά δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να προσφέρετε μια γευστική και ζεστή επιλογή που θα φέρει χαμόγελα στους καλεσμένους σας. Η τάρτα με σολομό και μπρόκολο είναι το τέλειο πιάτο για να συμπληρώσετε το γιορτινό σας μενού, αφού με τη Μπεσαμέλ Γιώτης, φτιάχνετε ευφάνταστα και απολαυστικά πιάτα που θα εντυπωσιάσουν στο εορταστικό τραπέζι. Εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας και μοιραστείτε μαζί τους τις γιορτές με υπέροχες γεύσεις, ενώ η πλούσια μπεσαμέλ που αγκαλιάζει κάθε μπουκιά προσδίδει μια ακαταμάχητη απόλαυση, κάνοντάς το αληθινά ξεχωριστό πιάτο για την περίσταση.

Με την Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ, η προετοιμασία γίνεται εύκολη, και το αποτέλεσμα είναι πάντα γευστικό. Είναι το τέλειο πιάτο για να εντυπωσιάσετε και να ολοκληρώσετε το εορταστικό σας τραπέζι. 

Υλικά

Για την τάρτα:

  • 200 γρ. (1 2/3 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 125 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) Φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
  • 200 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο
  • 1 αυγό
  • 40 ml (4-5 κουτ. σούπας) γάλα
  • 5 γρ. αλάτι
  • 1 πρέζα ζάχαρη

Για τη γέμιση:

  • 250 γρ. μπρόκολο βρασμένο
  • 300 γρ. σολομός
  • 600 ml (3 φλιτζ. τσαγιού) γάλα
  • 1 φάκελος Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ
  • 3 αυγά
  • 10 γρ. μαϊντανός
  • αλάτι και πιπέρι
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Ετοιμάζετε την τάρτα
  2. Κόβετε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια και το ανακατεύετε με τα υπόλοιπα υλικά.
  3. Μεταφέρετε το μίγμα σε ταρτιέρα με διάμετρο 24-26 εκατοστά, κάνετε τρύπες και την ψήνετε για 10 λεπτά στους 180°C.
  4. Ετοιμάζετε τη γέμιση
  5. Ψήνετε τον σολομό με αλάτι, πιπέρι και λάδι για 15 περίπου λεπτά στους 170°C.
  6. Ετοιμάζετε την Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ, σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού αλλά με τα 600ml γάλα, προσθέτετε τα αυγά και τον μαϊντανό.
  7. Τοποθετείτε το μπρόκολο (κρατάτε λίγο για γαρνίρισμα) και τον σολομό σε κομματάκια επάνω στην προψημένη τάρτα και έπειτα ρίχνετε το μίγμα στην τάρτα.
  8. Ψήνετε στους 180°C για περίπου 30 λεπτά.
  9. Τέλος, γαρνίρετε με το υπόλοιπο μπρόκολο.
  10. *Ο Πουρές Πατάτας ΓΙΩΤΗΣ και η Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζονται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός φυτικού, στις ίδιες ποσότητες με το γάλα. Για την παρασκευή μιας εναλλακτικής μπεσαμέλ, εμπλουτισμένη με  πρωτεΐνη και ασβέστιο, ακολουθούμε την κλασική διαδικασία παρασκευής που αναγράφεται στο κουτί Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ. Στη βασική συνταγή προσθέτουμε: 200 γραμμάρια γιαούρτι και 350 ml γάλα ή 225 γραμμάρια cottage cheese και 400 ml γάλα.

Η τάρτα με σολομό και μπρόκολο είναι η ιδανική λύση για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, με την τέλεια ισορροπία γεύσης και υφής. Αυτή η συνταγή είναι εύκολη και εξαιρετικά γευστική. Με τη βοήθεια της Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ, κάθε μπουκιά θα είναι γεμάτη γεύση και αρώματα, κάνοντάς την το απόλυτο πιάτο των γιορτών.

Δοκιμάστε το φέτος και κάντε τις γιορτές σας ακόμα πιο ξεχωριστές με αυτή τη συνταγή που θα ικανοποιήσει τις γευστικές προσδοκίες όλων!

Δείτε περισσότερες συνταγές με Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ για το εορταστικό τραπέζι ΕΔΩ.