Όταν το γιορτινό τραπέζι απαιτεί κάτι εντυπωσιακό αλλά και εύκολο στην προετοιμασία, η λύση είναι μια πλούσια και κρεμώδης Κις Λορέν με κοτόπουλο και μανιτάρια. Είναι το πιάτο που συνδυάζει τις αγαπημένες γεύσεις με την απόλυτη αρμονία, ενώ μπορεί να σταθεί επάξια είτε ως ορεκτικό, είτε ως κυρίως γεύμα για όλες τις στιγμές των γιορτών.

Πίτα με τυρί, μανιτάρια και κοτόπουλο

Η βελούδινη υφή της Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ δίνει στην Κις Λορέν αυτή τη χαρακτηριστική κρεμώδη γέμιση που απογειώνει κάθε μπουκιά, ενώ το κοτόπουλο και τα μανιτάρια προσθέτουν πλούσια γεύση και ισορροπία. Εύκολη στην προετοιμασία, αυτή η συνταγή θα σας λύσει τα χέρια και θα κερδίσει τις εντυπώσεις.

Υλικά

Για την τάρτα:

  • 325 γρ. (2 2/3 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ 
  • 200 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 1 αυγό
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1/2 κουτ. γλυκού Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
  • 1/2 κουτ. γλυκού ρίγανη
  • 1/4 κουτ. γλυκού πιπέρι

Για τη γέμιση:

  • 200 γρ. κοτόπουλο βρασμένο
  • 180 γρ. μανιτάρια
  • 1 κρόκος αυγού 
  • 150 ml (3/4 φλιτζ. τσαγιού) κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. μπέικον
  • 4 γρ. μαϊντανός
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
  • 80 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) γραβιέρα τριμμένη
  • αλάτι 
  • πιπέρι
  • 1 φάκελος Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ 
  • 500 ml (2 1/2 φλιτζ. τσαγιού) γάλα

Εκτέλεση

  1. Ρίχνετε σε ένα μεγάλο μπολ το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε καλά με το χέρι.
  2. Απλώνετε τη ζύμη σε μία ταρτιέρα διαμέτρου 24-26 εκατοστών, τρυπάτε την επιφάνεια με ένα πιρούνι και ψήνετε στους 180°C αέρα, για 15 λεπτά.
  3. Αφήνετε την τάρτα να κρυώσει και ετοιμάζετε την Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  4. Ανακατεύετε το 1/3 της έτοιμης μπεσαμέλ με τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης και γεμίζετε την τάρτα.
  5. Στη συνέχεια, την καλύπτετε με την υπόλοιπη μπεσαμέλ, πασπαλίζετε με λίγο τυρί και ψήνετε στους 160°C στον αέρα, για περίπου 30 λεπτά.
  6. *Η Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ παρασκευάζεται με γάλα ή εναλλακτικά, για όσους το επιθυμούν, με τη χρήση ενός φυτικού, στις ίδιες ποσότητες με το γάλα. Για την παρασκευή μιας εναλλακτικής μπεσαμέλ, εμπλουτισμένη με  πρωτεΐνη και ασβέστιο, ακολουθούμε την κλασική διαδικασία παρασκευής που αναγράφεται στο κουτί Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ. Στη βασική συνταγή προσθέτουμε: 200 γραμμάρια γιαούρτι και 350 ml γάλα ή 225 γραμμάρια cottage cheese και 400 ml γάλα.

Η Κις Λορέν με κοτόπουλο και μανιτάρια είναι η ιδανική επιλογή για κάθε εορταστικό τραπέζι ή φιλική συνάντηση. Με Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ, το αποτέλεσμα είναι τόσο γευστικό και εντυπωσιακό όσο χρειάζεται για να γίνει το αγαπημένο πιάτο των φετινών Χριστουγέννων.

Δείτε περισσότερες συνταγές με Μπεσαμέλ ΓΙΩΤΗΣ για το εορταστικό τραπέζι ΕΔΩ.