Για όσους ξεμείνανε στην Αθήνα τον Αύγουστο η αναζήτηση για ήρεμες γωνιές δροσιάς γίνεται επιτακτική ανάγκη.

Ανάμεσα στους πολύβουους δρόμους και τις κεντρικές αρτηρίες, ξεπροβάλλουν μικρές καλοκαιρινές οάσεις που προσφέρουν την πολυπόθητη καλοκαιρινή ανάπαυλα -ακόμη και στην πόλη.

Χώροι όπως το Καμπεθόν στο Μεταξουργείο, το Black Duck Garden στο Μουσείο Πόλεως των Αθηνών και το Six Dogs στο Μοναστηράκι μετατρέπουν την πόλη σε μια ατελείωτη καλοκαιρινή απόδραση.

Black Duck Garden

Ο κήπος του Black Duck στο Μουσείο Πόλεως των Αθηνών υποδέχεται τους φίλους του στο υπέροχο ολάνθιστο περιβάλλον του για να απολαύσουν τον καφέ ή το ποτό τους όπως ακριβώς του αξίζει. Μια ανάσα από το σταθμό του μετρό Πανεπιστήμιο, συναντάται ο ιδανικός χώρος για να περάσετε την ώρα σας στο κέντρο της Αθήνας, αλλά ταυτόχρονα μακριά από τη βουή του.

Εκεί όπου ο βασιλιάς Όθωνας παντρεύτηκε τη 18χρονη Αμαλία και απολάμβανε το χρόνο του μαζί της στον κήπο της έπαυλης -ο πρώτος δημόσιος κήπος στην Αθήνα- εσείς θα περάσετε ευχάριστες στιγμές σε ένα άκρως χαλαρωτικό περιβάλλον στην καρδιά της πόλης.

Καμπεθόν

Ψηλά δέντρα, χαλικάκι, πέτρινοι τοίχοι, αιώρες και ατμοσφαιρικός φωτισμός κάνουν την αυλή του Καμπεθόν στο Μεταξουργείο (Κεραμεικού 110) να μοιάζει με μικρή καλοκαιρινή όαση στην καρδιά της πόλης. Σε αυτή τη μαγική αυλή θα απολαύσετε καλοφτιαγμένα μεζεδάκια, ενώ φυσικά, μπορείτε να το επιλέξετε τόσο για έναν απογευματινό καφέ, όσο και για ένα ποτό στο ατμοσφαιρικό του περιβάλλον.

Six Dogs

Ο πολυεπίπεδος κήπος του αγαπημένου Six D.O.G.S (Αβραμιώτου 6- 8), λειτουργεί πιο εξωτικός από ποτέ. Η φιλοσοφία του καθιερωμένου στεκιού στο κέντρο της Αθήνας παραμένει η ίδια. Μετά από μια βόλτα στην Ερμού και στα πέριξ, μπορείτε να καθίσετε εδώ για καφέ, ποτό ή γλυκό, ανάλογα με τα κέφια. Σε όσα πρέπει να δοκιμάσετε, επίσης, και τα εμπνευσμένα cocktails του. Ο χώρος, αδιαμφισβήτητα, κερδίζει τις εντυπώσεις με τη χαλαρή ατμόσφαιρά του.