Είναι λογικό για ομάδες όπως ο Ολυμπιακός να υπάρχουν παίκτες διαφορετικών εθνικοτήτων. Ωστόσο φέτος υπήρξαν τρομερές αλλαγές στο ρόστερ, με αποτέλεσμα να γίνουν 18 μεταγραφές και να φύγουν αρκετοί ποδοσφαιριστές.

Ομως ειδικά φέτος οι «ερυθρόλευκοι» έχουν φτάσει να έχουν 16 (συν μία) διαφορετικές εθνικότητες! Μιλάμε για 16 διαφορετικές χώρες από τρεις ηπείρους!

Το εκπληκτικό είναι ότι ο Ολυμπιακός έχει… ξετρυπώσει παίκτες από χώρες που δεν μας έχουν συνηθίσει να έρχονται στην Ελλάδα.

Οπως για παράδειγμα από τη Β. Ιρλανδία (Κάρολ), Ουγγαρία (Μέγερι) ή Σλοβακία (Βάις). Αλλά και από τις άλλες ηπείρους.

Ο Κάμπελ είναι από την Κόστα Ρίκα (μετά τους Σεντένο και Γκόμεζ είχαμε να δούμε παίκτη από εκεί) κι από την Αφρική ο Ολυμπιακός βρήκε παίκτες από το Κονγκό και το Μάλι.

«Ο.Κ.», προφανώς οι «ερυθρόλευκοι» τους ανακάλυψαν στη Γαλλία, στην Αγγλία και στην Ισπανία, αλλά ο φετινός Ολυμπιακός είναι… παγκόσμιος!

Δεν είναι τυχαίο ότι αυτό αντικατοπτρίζεται και σε επίπεδο διεθνών ποδοσφαιριστών, μια και τις τελευταίες μέρες ο Μίτσελ «έχασε» 16 παίκτες του λόγων των εθνικών ομάδων.

Δεν είναι καθόλου μικρός ο αριθμός για οποιαδήποτε ελληνική ομάδα. Αν και οι περισσότεροι διεθνείς είναι με την Εθνική μας ομάδα. Οσο για το ποια εθνικότητα είναι η επιπλέον μία; Φυσικά έχει να κάνει με τον Χοσέ Χολέμπας ο οποίος είναι μισός Γερμανός και μισός Ελληνας και αγωνίζεται επίσης με την Εθνική μας ομάδα.

Ο πύργος της Βαβέλ

Προφανώς με τόσες πολλές εθνικότητες υπάρχει και το θέμα της γλώσσας. Κυρίως στο θέμα των… ευρωπαϊκών εθνικοτήτων.

Ωστόσο η αγγλική είναι αυτή που ενώνει τους περισσότερους. Για παράδειγμα Μέγερι και Βάις έχουν αγωνιστεί στην Αγγλία οπότε δεν έχουν θέμα με τη γλώσσα.

Ο Μασάντο ξέρει και γαλλικά, αλλά και τη μητρική του, με την οποία πλέον συνεννοείται με τον Σαλίνο και φυσικά μπορεί να καταλάβει και τα ισπανικά.

Ο Χολέμπας ξέρει και αγγλικά και φυσικά γερμανικά και καταλαβαίνει, αλλά δεν μιλάει ακόμα ελληνικά. Ισπανοί και Αργεντινοί μιλάνε την ίδια γλώσσα και γι’ αυτό έχουν δέσει τόσο γρήγορα φέτος στου Ρέντη.

ΕΥΡΩΠΗ
Προφανώς οι περισσότερες εθνικότητες θα ήταν από τη Γηραιά ήπειρο. Εκτός από τους Ελληνες (7 τον αριθμό), ο φετινός Ολυμπιακός έχει εκπροσώπους από την Ισπανία (Ρομπέρτο, Φουστέρ, Μιγκέλ Τόρες), την Ουγγαρία (Μέγερι), τη Β. Ιρλανδία (Κάρολ), την Πορτογαλία (Μασάντο), τη Σερβία (Σκέποβιτς) και τη Σλοβάκια (Βάις). Υπάρχει και η περίπτωση του Χολέμπας που ουσιαστικά είναι μισός Γερμανός, μισός Ελληνας.

ΑΜΕΡΙΚΗ
Το σύνηθες για μια ομάδα είναι να έχει Βραζιλιάνους και Αργεντινούς. Ο Ολυμπιακός έχει κι από τους δύο. Αλλα δεν είναι οι μοναδικοί εκπρόσωποι από την Αμερική στου Ρέντη φέτος. Υπάρχει και ο Κοντρέρας που είναι Χιλιανός, αλλά φυσικά και ο Τζοέλ Κάμπελ, που είναι από την Κόστα Ρίκα. Και φυσικά είναι ο Σαλίνο (ο εκπρόσωπος της Βραζιλίας) και η παρέα των Αργεντινών, η οποία αποτελείται από τους Ιμπαγάσα, Σαβιόλα και Τσόρι.

ΑΦΡΙΚΗ
Φέτος για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια (ίσως και για πρώτη φορά) υπάρχει πολύ μεγάλη εκπροσώπηση και από τη Μαύρη Ηπειρο. Πέντε διαφορές εθνικότητες από την Αφρική βρίσκονται στου Ρέντη. Πρόκειται για τους Μετζανί (Αλγερία), Ντινγκά (Κονγκό), Γιαταμπαρέ (Μάλι), Μπονγκ (Καμερούν) και ο μικρός της παρέας, Ολαϊτάν (Νιγηρία). Το ακόμα πιο εκπληκτικό είναι ότι και οι πέντε είναι διεθνείς, με τον Ολαϊτάν να είναι με την Κ-20 της πατρίδας του.

Μετά τους Ελληνες δεύτερη εθνικότητα είναι αυτή των Ισπανών και των Αργεντινών. Από τρεις εκπροσώπους…

Πέντε είναι από την Αφρική. Το εντυπωσιακό είναι πως και οι πέντε είναι διεθνείς με τις ομάδες τους, με τον Ολαϊτάν να είναι με την Κ-20 της Νιγηρίας.

Δύο διαφορετικές εθνικότητες είναι δανεικοί. Ο Γκρμπιτς (Μαυροβούνιο) και ο Πίνο (Κολομβία). Δηλαδή ουσιαστικά ο Ολυμπιακός έχει 18 (+1) διαφορετικές εθνικότητες.

Χωρίς δύο
Το εκπληκτικό είναι ότι στο ρόστερ δεν υπάρχει Γάλλος, αλλά και Ιταλός. Μοντέστο και Γκρέκο έφυγαν. Αντίθετα έφυγαν Αλγερινοί, αλλά ήρθε ο Μεντζανί και Σέρβοι, αλλά ήρθε ο Σκέποβιτς.

Πηγή: sday.gr