Η Κατερίνα Στεφανίδη εξέφρασε την ικανοποίησή της για την παρουσία της στον τελικό, αλλά τα έβαλε με την παγκόσμια ομοσπονδία για την 20άδα του τελικού.

«Σε αντίθεση με χθες, είχε ζέστη, ήταν λίγο κουραστικό. Πήγαν καλά τα πράγματα, Επειδή δεν έχω κάνει αρκετούς αγώνες, ξεκίνησα λίγο πιο χαμηλά για να βρω ρυθμό. Πέρασαν 20 κοπέλες στον τελικό, οπότε δεν ήταν και τόσο δύσκολο», ανέφερε η ελληνίδα πρωταθλήτρια.

Για τον τελικό των 20 αθλητριών, όμως τα έβαλε με την παγκόσμια ομοσπονδία: «Είναι ανήκουστο, απαράδεκτο να περνούν 20 στον τελικό. Φταίει η world athletics που έβαλε τα ύψη λάθος για αγώνες το πρωί. Στον τελικό θα πρέπει να μπούμε πιο νωρίς, θα είμαστε 20 κοπέλες στην ουρά για να κάνουμε ζέσταμα, πιθανό να προλάβουμε να κάνουμε μόνο 2 δοκιμαστικά. Είναι απαράδεκτο σε Ολυμπιακούς Αγώνες να γίνεται τέτοιο λάθος και να μπαίνουν 20 σε τελικό. Ελπίζω να είμαι καλά στον τελικό. Είμαι αρκετά καλά, όμως δεν έχω αγωνιστεί και φοβάμαι ότι αυτό μπορεί να δημιουργήσει κάποια μικρά λάθη».

Σημειώνεται πως νωρίτερα σήμερα η Κατερίνα Στεφανίδη και η Αριάδνη Αδαμοπούλου πήραν την πρόκριση στο άλμα επί κοντώ. Η ελληνίδα πρωταθλήτρια θα διεκδικήσει το βράδυ της Τετάρτης (7/8/2024, 20:00) το δεύτερο ολυμπιακό μετάλλιο της καριέρας της στο Παρίσι.

Η Στεφανίδη ξεκίνησε από το 4.40 μ. το οποίο πέρασε με την πρώτη, ενώ το 4.55 μ. το πέρασε με τη δεύτερη και αυτό το άλμα ήταν αρκετό, για να πάρει την πρόκριση για τον τελικό του αγωνίσματος.