Οι επιβάτες ενός αεροπλάνου που μετατράπηκε σε «σάουνα» υπέστησαν κρίσεις πανικού και αγωνιζόντουσαν να αναπνεύσουν για δύο ώρες, στην πτήση τους από το Χίθροου προς την Μπανγκόκ πριν ακυρωθεί.

Στις 25 Ιουλίου το Boeing 777 θα αναχωρούσε από το διεθνές αεροδρόμιο Χίθροου στο Λονδίνο με προορισμό την Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης, όταν το σύστημα κλιματισμού παρουσίασε δυσλειτουργία.

Σε βίντεο που δημοσιεύει η Daily Mail φαίνονται εκατοντάδες ταξιδιώτες να προσπαθούν να δροσιστούν, καθώς πάλευαν με τη ζέστη στην πτήση TG 917, που εκτελούνταν από την Thai Airways.

Ο φοιτητής Warawalan Maksaen, από το Πανεπιστήμιο του Έξετερ, είπε ότι οι συνθήκες ήταν «σαν σάουνα» και οι επιβάτες τελικά βγήκαν από το αεροσκάφος πριν επιβιβαστούν σε άλλη πτήση την επόμενη μέρα.

Ο Warawalan είπε: «Οι άνθρωποι είχαν μπλοκαριστεί μέσα στο αεροπλάνο και δεν μπορούσαν να φύγουν. Νιώθαμε ζέστη και δεν μπορούσαμε να αναπνεύσουμε. Τουλάχιστον σε μια σάουνα, μπορείτε να φύγετε όποτε θέλετε. Αυτό ήταν σαν μια μορφή βασανιστηρίων».

Ο φοιτητής είπε ότι η απογείωση ήταν προγραμματισμένη για τις 21:25, αλλά ο πιλότος ανακοίνωσε πρόβλημα με τον κλιματισμό, καθυστερώντας την αναχώρηση της πτήσης

Οι επιβάτες έπρεπε να μείνουν μέσα για δύο ώρες μέχρι τις 11 το βράδυ, ενώ ελεγχόταν το πρόβλημα.
Μάλιστα, υποστήριξε ότι δεν παρασχέθηκε φαγητό ή νερό ενώ οι επιβάτες παρέμεναν στο «καυτό» αεροπλάνο.

Ένας άλλος επιβάτης είπε ότι έμειναν ιδρωμένοι και κάποιος έπαθε κρίση πανικού. Στη συνέχεια, μια αεροσυνοδός παρείχε νερό από την κουζίνα και άνοιξε την πόρτα για να μπει καθαρός αέρας.

Ο Warawalan συμπλήρωσε ότι οι επιβάτες αποβιβάστηκαν τελικά στις 11 μ.μ. επειδή δεν υπήρχαν διαθέσιμοι τεχνικοί λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας του αεροδρομίου και η πτήση επαναπρογραμματίστηκε για την επόμενη μέρα.