Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η καταγγελία στον Τύπο του Σαββατοκύριακου για μια πισίνα που εμφανίστηκε στη βίλα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στις Σπέτσες.

Σε ρεπορτάζ του Action24, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σπετσών, ανέφερε πως: «Μετά το 2011 το νομοθετικό καθεστώς προβλέπει ότι δεν επιτρέπεται η δημιουργία νέων πισινών»

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Σύρμας, επιχειρηματίας των Σπετσών, σχολίασε: «Οι περισσότεροι στις βίλες δεν έχουν άδεια και αυτοί που έχουν, λόγω έλλειψης νερού, υπάρχει θέμα και τους κυνηγάνε γιατί δεν υπάρχει νερό στο νησί και αυτοί γεμίζουν τις πισίνες τους και μετά ξεμένουν τα ξενοδοχεία και τα μαγαζιά από νερό».

Τέλος, ο Δήμαρχος Σπετσών, Παναγιώτης Λυράκης, σημείωσε: «Είναι πολυτέλεια αυτή τη στιγμή, να υπάρχουν τόσες πισίνες, από τη στιγμή που η λειψυδρία χτυπάει τον πλανήτη και το ζούμε κάθε μέρα. Στις Σπέτσες δεν έχει νερό, δικό της, μεταφέρει με πλοία από την Αρκαδία. Δημιουργείται πρόβλημα, κάτι πρέπει να γίνει».

Μιλώντας για το θέμα στο Πρώτο Πρόγραμμα, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Παυσανίας Παπαγεωργίου τόνισε πως δεν υπήρξε εκσκαφή και ως εκ τούτου πισίνα, σημειώνοντας πως ότι το να θέλει να βρέξει κάποιος τα πόδια του στα νερά «για να μπορέσει να κάνει ποδόλουτρο, δεν έχει καμία σχέση το να το κάνουμε ένα τόσο μεγάλο ζήτημα».