Αποστολή εξετελέσθη! Ο Παναθηναϊκός άφησε στην άκρη τη διαιτητοκουβέντα, προσηλώθηκε στα του αγώνα και κόντρα σε όλα τα προγνωστικά επιστρέφει από τη Βαρκελώνη με τη νίκη που τόσο έψαχνε και πλέον θα διεκδικήσει την πρόκριση στο τρίτο διαδοχικό Final 4 με τους δικούς του όρους, μπροστά στο δικό του κοινό.

Οι αριθμοί λένε την αλήθεια

Για ένα ακόμη παιχνίδι οι «πράσινοι» έφεραν το ματς στα μέτρα τους, είχαν τον έλεγχο στο μεγαλύτερο διάστημά του και αυτή τη φορά η κατάληξη ήταν θετική. Η άριστη τακτική του Αργύρη Πεδουλάκη και των συνεργατών του σε συνδυασμό με την πιστή εφαρμογή του πλάνου από τους παίκτες αποτυπώνεται και στους αριθμούς: ο Παναθηναϊκός κράτησε την καλύτερη επίθεση της διοργάνωσης (82,2π. ανά αγώνα στο Top 16) στους 68,5 κατά μέσο όρο σε δύο ματς, ένα εκ των οποίων είχε παράταση. Κατέβασε το ποσοστό της «Μπάρτσα» σε δίποντα από 57,7% σε 45,7% και τρίποντα από 40,1% σε 34%, ενώ περιόρισε τις ασίστ τις από 18,14 σε 14 ανά αγώνα, την οδήγησε σε περισσότερα λάθη (13 από 12,07 ανά αγώνα) και είχε τον έλεγχο των ριμπάουντ (35,5 ανά αγώνα έναντι 34).

Οι συμπτώσεις

Το διήμερο αυτό στη Βαρκελώνη είχε πολλές-σχεδόν… τρομακτικές-ομοιότητες με εκείνο το 2011. Και τότε ο Παναθηναϊκός είχε χάσει στις λεπτομέρειες το πρώτο παιχνίδι. Και τότε είχε σοβαρά παράπονα από τη διαιτησία. Και τότε στο δεύτερο ματς είχε βρεθεί πίσω με μεγάλη διαφορά (-16 το 2011, -13 χθες). Τότε το κρυφό όπλο λεγόταν Σάτο, χθες… Μπράμος. Τότε ο Μπατίστ τα’ βαζε με τα θηρία και κέρδιζε, τώρα το έκαναν Λάσμε και Γκιστ. Τότε ο Διαμαντίδης είχε πετύχει μεγάλα καλάθια στο φινάλε, αυτή τη φορά πέτυχε ένα από τα σημαντικότερα στην καριέρα του. Κι όλοι πλέον ελπίζουν πως-όπως και τότε-η… δουλειά θα τελειώσει στο ΟΑΚΑ, με δύο νίκες την Τρίτη και την Πέμπτη.

Χαμηλοί τόνοι

Το κλίμα στα αποδυτήρια και το ξενοδοχείο μετά τον αγώνα ήταν πανηγυρικό. Όμως κανείς δεν είπε μεγάλα λόγια. Όλοι γνωρίζουν πως η αποστολή δεν ολοκληρώθηκε και απομένουν δύο βήματα μέχρι το Λονδίνο. «Πρέπει να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι στο στόχο», ήταν το μήνυμα όλων, με τους παλαιότερους να έχουν ήδη αναλάβει το… φροντιστήριο στους νεότερους. Με την επιστροφή στην Ελλάδα και τις απαραίτητες ανάσες, το βάρος θα πέσει στην αποφόρτιση, σωματική και ψυχολογική της ομάδας, μέχρι τα κρίσιμα παιχνίδια της επόμενης εβδομάδας. Υπάρχουν παίκτες που έκαναν… υπερωρίες, όπως ο Διαμαντίδης που έπαιξε σε δύο μέρες 74 λεπτά, ο Ούκιτς 66, ο Γκιστ 60, ο Ματσιούλις 51, ο Λάσμε 49, ο Μπράμος 48 και ο Τσαρτσαρής 47, που πρέπει να επαναφορτίσουν τις μπαταρίες τους για δύο ακόμη απαιτητικά ματς.

Πολύ μικρό το ΟΑΚΑ

Τα εισιτήρια του αγώνα της Τρίτης έχουν τεθεί στη διάθεση του κοινού από την Τετάρτη, αλλά από χθες βράδυ έχουν… σπάσει τα τηλέφωνα από φιλάθλους που θέλουν να κλείσουν θέση στο ΟΑΚΑ. Οι 18.000 θέσεις του κλειστού θα αποδειχτούν πολύ λίγες για να καλύψουν τη ζήτηση και το sold out είναι δεδομένο. Η διοίκηση της ΚΑΕ θα φροντίσει τις επόμενες ημέρες να ληφθούν μέτρα, πιθανώς να υπάρξει και συνάντηση με εκπροσώπους οπαδών, ώστε να μην υπάρξει κανένα παρατράγουδο, καθώς ήδη ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στο μάτι της Ευρωλίγκας για όσα προηγήθηκαν και δεν θέλει να δώσει «πάτημα» για τιμωρία της έδρας του σε ένα τόσο κρίσιμο σημείο της σεζόν.

Πηγή: sport-fm.gr