Πολλές γυναίκες που έχουν ξεκινήσει την αποτρίχωση με λέιζερ, ανάμεσα στις συνεδρίες, μπαίνουν στον πειρασμό να αφαιρέσουν με κάποια άλλη μέθοδο, καθώς εμφανίζονται κάποιες τρίχες που δεν έπιασε η κεφαλή του φωτός αλλά διστάζουν, επειδή έχουν ακούσει πως κάτι τέτοιο απαγορεύεται επειδή μπορεί να επηρεάσει το αποτέλεσμα της μεθόδου αποτρίχωσης με λέιζερ. True or false;

Αυτή η άποψη περιέχει μέσα τόσο αλήθεια όσο και ψέμα. Πράγματι κάποιες από τις υπόλοιπες μεθόδους αποτρίχωσης μπορεί να επηρεάσουν την αποτελεσματικότητα του λέιζερ, ενώ ορισμένες άλλες όχι. Αρχικά να πούμε πως οι μέθοδοι αποτρίχωσης είναι οι εξής: Ξύρισμα, κερί, χαλάουα, κρέμες και αποτριχωτικό μηχάνημα. Μερικές αφαιρούν την τρίχα από τη ρίζα ενώ άλλες απλά την κόβουν. Το λέιζερ από την άλλη, επιτίθεται στον θύλακα και τον καταστρέφει, επομένως μακροπρόθεσμα η τριχοφυΐα εξαφανίζεται μόνιμα, κάτι που δεν προσφέρει άλλη μέθοδος.

Ποιες μεθόδους μπορούμε να χρησιμοποιούμε ανάμεσα στις συνεδρίες με λέιζερ και ποιες όχι;

Μέθοδοι αποτρίχωσης που επιτρέπονται κατά τη διάρκεια των συνεδριών λέιζερ:

Ξυραφάκι: Η πιο συνηθισμένη και ασφαλής μέθοδος είναι το ξύρισμα με ξυραφάκι. Το λέιζερ στοχεύει την τρίχα στη ρίζα, και το ξυραφάκι αφαιρεί μόνο την τρίχα από την επιφάνεια χωρίς να επηρεάζει το θύλακα.

Κρέμες αποτρίχωσης: Μπορούν να χρησιμοποιηθούν, αλλά προσέξτε να μην ερεθίσερε το δέρμα, ειδικά λίγες μέρες πριν ή μετά από μια συνεδρία λέιζερ. Κάποιες κρέμες είναι πιο ερεθιστικές για το δέρμα και πρέπει να αποφεύγονται.

Μέθοδοι αποτρίχωσης που δεν επιτρέπονται κατά τη διάρκεια των συνεδριών λέιζερ:

Αποτρίχωση με κερί: Το κερί αφαιρεί την τρίχα από τη ρίζα, και αυτό επηρεάζει την αποτελεσματικότητα του λέιζερ, αφού το λέιζερ στοχεύει τον θύλακα της τρίχας. Αν κάνετε αποτρίχωση με κερί, το λέιζερ δεν θα έχει στόχο για να δράσει ή τουλάχιστον θα πρέπει να περιμένετε μεγαλύτερο διάστημα μέχρι να ξαναγεννηθεί η τρίχα εξ αρχής.

Αποτρίχωση με τσιμπιδάκι, κλωστή ή αποτριχωτικό μηχάνημα: Αυτές οι μέθοδοι, όπως και το κερί, αφαιρούν την τρίχα από τη ρίζα, κάτι που διακόπτει τη δράση του λέιζερ και μειώνει την αποτελεσματικότητα της θεραπείας.

Συμπερασματικά θα λέγαμε πως για την περίοδο που κάνετε λέιζερ αποτρίχωσης, η καλύτερη μέθοδος συντήρησης είναι το ξύρισμα με ξυραφάκι, ώστε να μη διακόπτετε τη θεραπεία και να δίνετε στο λέιζερ την ευκαιρία να στοχεύει τον θύλακα της τρίχας.