Εξαιρετικά πλούσια είναι η θεατρική εβδομάδα που ξεκινάει, σε μια σεζόν που έχει πολλές παραστάσεις, ενδιαφέρουσες οι περισσότερες. Οι πρεμιέρες αυτές τις ημέρες είναι μπόλικες και για να είμαστε ειλικρινείς, είναι τόσες πολλές οι προτάσεις που στο τέλος οι θεατές δεν θα ξέρουν πού να πρωτοπάνε.

Γι’ αυτό και παρακάτω ξεχωρίσαμε 11 θεατρικές πρεμιέρες που αξίζει να δείτε. Παραστάσεις που επιστρέφουν ξανά στη σκηνή, μετά την επιτυχία που σημείωσαν, αλλά και έργα που ανεβαίνουν για πρώτη φορά και αξίζουν την προσοχή σας.

«Μάρτυρας κατηγορίας»- Θέατρο Χορν

Το συναρπαστικό δικαστικό θρίλερ που με τις συνεχείς ανατροπές, κρατά το ενδιαφέρον των θεατών αμείωτο από την πρώτη στιγμή ως το αποκαλυπτικό φινάλε, επέστρεψε, ανανεωμένο στο θέατρο Χορν.

Ο Λέοναρντ Βόουλ κατηγορείται για τη δολοφονία μιας πλούσιας χήρας. Όλες οι ενδείξεις συνηγορούν ότι αυτός είναι ο δολοφόνος. Ο δαιμόνιος ποινικολόγος Ουίλφρεντ Ρόμπαρτς που αναλαμβάνει την υπεράσπισή του ωστόσο, δεν είναι τόσο σίγουρος για την ενοχή του. Ο αγώνας του νεαρού άνδρα να μην καταδικαστεί θα κριθεί στα έδρανα του δικαστηρίου όπου οι μαρτυρίες είναι συντριπτικά εναντίον του και η ετυμηγορία των ενόρκων φαίνεται μονόδρομος. Μόνη μάρτυρας για την υπεράσπισή του είναι η αινιγματική σύζυγός του που κρατάει την άκρη του νήματος και τη λύση του γρίφου.

Σκηνοθεσία- Δραματουργική Επεξεργασία: Νικορέστης Χανιωτάκης
Διανομή (αλφαβητικά): Μελίνα Βαμβακά, Χάρης Γρηγορόπουλος, Ευγενία Δημητροπούλου, Γιάννης Δρακόπουλος, Κώστας Κόκλας, Θανάσης Κουρλαμπάς, Νίκη Παλληκαράκη, Όμηρος Πουλάκης, Νικορέστης Χανιωτάκης
Στη παράσταση συμμετέχει η Βαρβάρα Μακράκη
Φωτογραφία / Trailer: Πάτροκλος Σκαφίδας

Παραστάσεις: Τετάρτη 20:00, Πέμπτη 20:00, Παρασκευή 21:00, Σάββατο 18:00 & 21:00, Κυριακή: 18:00
Πρεμιέρα: Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024
Προπώληση: more.com
Θέατρο Χορν – Αμερικής 10, Μετρό Σύνταγμα

«Ο Θάνατος του Εμποράκου» – Θέατρο ΖΙΝΑ

ο θανατος του εμπορακου

Μετά από 55.000 θεατές και 160 παραστάσεις, «Ο Θάνατος του Εμποράκου» συνεχίζει την επιτυχημένη του πορεία για δεύτερη χρονιά! Ο Γιώργος Νανούρης σκηνοθετεί το βραβευμένο με Πούλιτζερ έργο του Άρθουρ Μίλερ, με τον Βλαδίμηρο Κυριακίδη να καθηλώνει στον εμβληματικό ρόλο του Γουίλι Λόμαν.

Γραμμένο το 1949, «Ο Θάνατος του Εμποράκου» θεωρείται το κορυφαίο έργο του αμερικανού συγγραφέα. Πραγματεύεται την ζωή του Γουίλι Λόμαν, ενός πλανόδιου πωλητή, που ζει μπερδεμένος ανάμεσα στο παρόν και το παρελθόν, εγκλωβισμένος από το αμερικάνικο όνειρο. Το δυσβάσταχτο κυνήγι της επιβίωσης, σύμφωνα με τα πρότυπα που επιτάσσει η άκρως καπιταλιστική κοινωνία, τον οδηγεί παραληρηματικά στην διάλυση ολόκληρης της ζωής του.

Απόδοση – Σκηνοθεσία – Φωτισμοί: Γιώργος Νανούρης
Διανομή
Γουίλι Λόμαν – Βλαδίμηρος Κυριακίδης
Λίντα – Έφη Μουρίκη
Μπιφ – Ρένος Ρώτας
Τσάρλι – Δημήτρης Γεροδήμος
Γυναίκα – Κατερίνα Μάντζιου
Χάπυ – Γιώργος Κοσκορέλλος
Χάουαρντ – Παναγιώτης Παπαδούλης
Σερβιτόρος – Σωκράτης Αγγελής
Φωτογραφίες: Κατερίνα Τσατσάνη

Πρεμιέρα 3 Οκτωβρίου
Τετάρτη 19:30 | Πέμπτη 20:00 | Παρασκευή 21:00
Σάββατο 18:00 και 21:00
Κυριακή 19:30
Προπώληση: more.com
Θέατρο ΖΙΝΑ – Λεωφ. Αλεξάνδρας 74, Αθήνα

«Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα» – Θέατρο Σταθμός

Ο θεατρικός μονόλογος του Βασίλη Κατσικονούρη «Τσιτάχ. Η ερημιά του τερματοφύλακα», για όσους τον έχουν δει από κοντά, είναι η καλύτερη θεατρική στιγμή του Γιώργου Νινιού. Και δεν είναι τυχαίο πως ο ηθοποιός κέρδισε το βραβείο «καλύτερης αντρικής ερμηνείας για το 2022». Τώρα, η παράσταση που αγαπήθηκε από το κοινό, επιστρέφει μετά από μια θριαμβευτική περιοδεία, στη σκηνή του θεάτρου Σταθμός για έναν τρίτο κύκλο παραστάσεων.
Ο Τσιτάχ, ένας πολύπειρος βετεράνος τερματοφύλακας της Εθνικής Ελλάδος, κάνει έναν ειλικρινή απολογισμό της μακροχρόνιας πορείας του, προσκεκλημένος από ένα σχολείο για να μιλήσει στα παιδιά για την αξία της άμιλλας και τα αθλητικά ιδεώδη. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αθλητισμού, εξιστορεί γεγονότα και εμπειρίες από τη ζωή και την καριέρα του ξετυλίγοντας σιγά-σιγά το κουβάρι της ύπαρξης του, από τη δόξα, τα πλούτη και τα φώτα της δημοσιότητας μέχρι το μηδέν και το περιθώριο.

Σκηνοθεσία: Ερμίνα Κυριαζή – Γιώργος Νινιός
Ερμηνεία: Γιώργος Νινιός
Φωτογραφίες: Δημήτρης Βαττής

Πρεμιέρα: 5 Οκτωβρίου
Παραστάσεις: έως και 8 Δεκεμβρίου, κάθε Σάββατο στις 18:15 και Κυριακή στις 21:15
Προπώληση: more.com
Θέατρο Σταθμός – Βίκτωρος Ουγκώ 55, Μεταξουργείο Αθήνα (πλησίον του Μετρό Μεταξουργείο)

«OUTRO» – ΠΛΥΦΑ

Ο Γιώργος Καραμίχος έχει να παίξει θέατρο πάνω από δέκα χρόνια και τώρα επιστρέφει στο σανίδι, όπου συναντά την Γιώτα Φέστα, αλλά και τον Κωνσταντίνο Βασιλακόπουλο, ο οποίος γυρίζει πίσω στην Ελλάδα με την πρώτη ολοκληρωμένη δουλειά του, το «OUTRO».

Ρισκάρω χωρίς ελπίδα. Παρόλα αυτά αποφάσισα να επιστρέψω να τους δω, να επιστρέψω στα παλιά, να βαδίσω στα χνάρια μου και να κάνω το ταξίδι μου. Ο Λουκάς, ένας συγγραφέας, επιστρέφει έπειτα από πολλά χρόνια στο πατρικό του, σ’ ένα χωριό της ελληνικής επαρχίας. Θέλει να κερδίσει τον χαμένο χρόνο, τις χαμένες ευκαιρίες, να βρει το θάρρος ν’ αντιμετωπίσει τον εαυτό του απέναντι στην οικογένειά του. Να υπερασπιστεί τις επιλογές, τα «θέλω», την ταυτότητά του.
Θα δημιουργηθεί πρόσφορο έδαφος ώστε να βρει τη λύτρωση που αποζητά;

Σκηνοθεσία-Διασκευή: Κωνσταντίνος Βασιλακόπουλος
Διανομή:
Γιώτα Φέστα
Γιώργος Καραμίχος
Σταύρος Λιλικάκης
Ιφιγένεια Βαρελά
Αμαλία Μπαμπλέκη
Live camera- Trailer- Φωτογραφίες: Στέλιος Παπαρδέλας

Πρεμιέρα – παραστάσεις: Από 5 Οκτωβρίου μέχρι και 30 Οκτωβρίου, από Τετάρτη έως και Κυριακή
Προπώληση: More.com
ΠΛΥΦΑ – Κορυτσάς 39, Αθήνα

«Blue train» – Θέατρο ΑΛΜΑ

Το νέο έργο του Γεράσιμου Ευαγγελάτου είναι μια σύγχρονη ιστορία πέντε προσώπων, που με χιούμορ, συγκίνηση και τρυφερότητα, αποτυπώνει την πρώιμη υπαρξιακή και ηλικιακή κρίση μιας χαμένης γενιάς που παλεύει να διατηρήσει την αθωότητα της, προσπαθώντας παράλληλα να συμβαδίσει με το χρόνο που κυλάει αμείλικτος.

Μια φαινομενικά συνηθισμένη Κυριακή, λίγες μέρες πριν τα τεσσαρακοστά πέμπτα του γενέθλια, ο Μιχάλης δέχεται τις διαδοχικές επισκέψεις τεσσάρων κομβικών προσώπων της ζωής του, οι οποίες καταλήγουν να γίνουν συναισθηματικές εισβολές που τον απογυμνώνουν. Η μητέρα του, η κολλητή του, ο πρώην σύντροφός του και ένα εικοσάχρονο αγόρι ως ραντεβού για ευκαιριακό σεξ, ξεδιπλώνουν όλη την βεντάλια των επιλογών που θα μπορούσε να έχει κανείς, ώστε να προλάβει το τρένο της ενηλικίωσης του.

Σκηνοθεσία: Γιώργος Σουλεϊμάν
Διανομή
Μιχάλης: Σπύρος Χατζηαγγελάκης
Γιάννης: Γιώργος Μπένος
Λου: Αναστασία Στυλιανίδη
Πάνος: Γιάννης Τσουμαράκης
Στο ρόλο της Σοφίας, η Λουκία Πιστιόλα
Φωτογραφίες: Χρήστος Συμεωνίδης

Πρεμιέρα: 7 Οκτωβρίου
Παραστάσεις: Δευτέρα & Τρίτη στις 21:00
Προπώληση: more.com
Θέατρο ΑΛΜΑ – Αγίου Κωνταντίνου και Ακομινάτου 15 – 17 , Αθήνα

«Το φιλί της γυναίκας αράχνης» – Θέατρο Αλκμήνη

Το φιλί της γυναίκας αράχνης

Μετά τη μεγάλη καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία, Παντελής Καναράκης και Παναγιώτης Κατσίκης επιστρέφουν για τρίτη χρονιά υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Κοραή Δαμάτη, ζωντανεύοντας στη σκηνή το συγκλονιστικό – και απαγορευμένο μέχρι το 1983 στην Αργεντινή- μυθιστόρημα του Manuel Puig που γνώρισε παγκόσμια επιτυχία στον κινηματογράφο, το 1986 με πρωταγωνιστή τον Γουίλιαμ Χαρτ, ο οποίος τότε είχε κερδίσει και το Όσκαρ Α’ ανδρικού ρόλου.

Στην φυλακισμένη Αργεντινή, στα μέσα της δεκαετίας του 70’,στη στρατιωτικής δικτατορία του Χόρχε Βιδέλα, σ’ ένα μικρό κελί της φυλακής Βίλλα Ντεβότο δύο συγκρατούμενοι προσπαθούν να χωρέσουν μέσα σε μια ασύμβατη γι’ αυτούς συγκατοίκηση.Με κόσμους διαφορετικούς, με διαφορετικά πολιτικά πιστεύω, όνειρα ζωής και σεξουαλικές προτιμήσεις, οι δύο ήρωες ακροβατούν ανάμεσα στο παρελθόν, σε μια σκληρή πραγματικότητα και σ’ένα αβέβαιο μέλλον.

Κατάλληλο άνω των 16 ετών

Διασκευή – σκηνοθεσία: Κοραής Δαμάτης
Ερμηνεύουν:
Μολίνα: Παντελής Καναράκης,
Βάλεντιν: Παναγιώτης Κατσίκης
Φωτογραφίες: Θωμάς Μιχαήλος

Έναρξη: Δευτέρα 7 Οκτωβρίου
Παραστάσεις: κάθε Δευτέρα στις 21:15
Προπώληση εισιτηρίων: ticketservices.gr
Θεάτρο Αλκμήνη – Αλκμήνης 8-12, Αθήνα

«Ο Αποτυχημένος» – Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Μετά από έναν εξαιρετικά επιτυχημένο sold-out πρώτο κύκλο, η παράσταση μουσικού θεάτρου «Ο αποτυχημένος», βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του κορυφαίου αυστριακού συγγραφέα Τόμας Μπέρνχαρντ, επιστρέφει στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ, ζωντανεύοντας ξανά μια επινοημένη ιστορία γύρω από έναν από τους σημαντικότερους πιανίστες του 20ού αιώνα, τον Γκλεν Γκουλντ.

Ένας μεσήλικας μπαίνει σε ένα παρηκμασμένο ξενοδοχείο… κάπου στην αυστριακή επαρχία. Λίγες μέρες πριν, έχει λάβει ένα τηλεγράφημα που τον ειδοποιεί ότι ο φίλος του Βέρτχαϊμερ εγκατέλειψε την κοντινή εξοχική κατοικία του και αυτοκτόνησε. Περιμένοντας την ξενοδόχο να εμφανιστεί, ο ανώνυμος αφηγητής πλημμυρίζεται από σκέψεις καθώς αναθυμάται γεγονότα και συνομιλίες της σημαδιακής φιλίας ανάμεσα στον ίδιο, τον Βέρτχαϊμερ και τον Γκλεν Γκουλντ, έναν από τους σημαντικότερους πιανίστες του 20ού αιώνα.

Θεατρική διασκευή, σκηνοθεσία: Έκτορας Λυγίζος
Διανομή
Βέρτχαϊμερ: Άρης Μπαλής
Γκλεν Γκουλντ: Γιάννης Νιάρρος
Ξενοδόχος: Αμαλία Μουτούση
Αφηγητής: Έκτορας Λυγίζος

Πρεμιέρα: 9 Οκτωβρίου
Παραστάσεις: 10, 11, 12, 13, 16, 17, 18, 19, 20, 23, 24, 25, 26, 27 Οκτωβρίου 2024
Προπώληση: Ταμεία ΕΛΣ (καθημερινά 9.00-21.00) και ticketservices.gr
Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής – ΚΠΙΣΝ

«True West» – Θέατρο Χώρα

Νίκος Ψαρράς και Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης αποτελούν ένα επιτυχημένο και αγαπητό τηλεοπτικό δίδυμο, με μοναδική χημεία. Και αυτή τη χημεία οι δύο ηθοποιοί πρόκειται να τη μεταφέρουν και στη θεατρική σκηνή, στο εμβληματικό έργο του Σαμ Σέπαρντ, True West που θα ανέβει στη Χώρα με τη σκηνοθετική ματιά της Έλενας Καρακούλη.

Στο σκηνικό της ασφυκτικής ζέστης της ερήμου της Καλιφόρνιας, δυο αδέρφια ζουν στο σπίτι της αυστηρής μητέρας τους, εκεί όπου τα έπιπλα αναδίδουν αλκοόλ και την ανάμνηση ενός πατέρα που κάποτε χάθηκε στην έρημο. Ο Λη, ο μεγάλος αδερφός, είναι ένας μοναχικός διαρρήκτης. Ο μικρός αδερφός Όστιν, οικογενειάρχης και επαγγελματίας συγγραφέας κινηματογραφικών σεναρίων, ενσαρκώνει το αμερικανικό όνειρο. Στο μικροαστικό σπίτι, το γεμάτο φυτά και μνήμες, τα δυο αδέρφια μονομαχούν, ακροβατώντας πάνω στα απομεινάρια του κοινού τους παρελθόντος. Η σύγκρουσή τους κορυφώνεται, όταν εισβάλλει στη ζωή τους ο Σολ, παραγωγός από το Χόλιγουντ, που θα τους οδηγήσει σε μια αναπάντεχη αντιστροφή ρόλων: Ο Λη γίνεται σεναριογράφος, ενώ ο αδερφός του αποφασίζει να γίνει διαρρήκτης.

Μετάφραση – Δραματουργική επεξεργασία – Σκηνοθεσία: Έλενα Καρακούλη
Παίζουν: Νίκος Ψαρράς, Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης, Νέστορας Κοψιδάς, Αλεξάνδρα Παντελάκη
Μουσικός επί σκηνής Μίκης Παντελούς
Φωτογραφίες: Πάτροκλος Σκαφίδας

Πρεμιέρα: 9 Οκτωβρίου 2024
Παραστάσεις: κάθε Τετάρτη στις 20:00, Πέμπτη & Παρασκευή στις 21:00 Σάββατο 18:30 & 21.15 και Κυριακή στις 19.00
Εισιτήρια: nkt.gr & more.com
Θέατρο Χώρα – Αμοργού 20, Αθήνα

«Για μια Ζωή!» – Θέατρο Πειραιώς 131

Για δεύτερη χρόνια συνεχίζει στο Θέατρο Πειραιώς 131, η κωμωδία καταστάσεων των Ρέππα – Παπαθανσίου που διαδραματίζεται το 1943 στο Αίγιο.

Μία νέα γυναίκα και δύο νέοι άντρες μοιράζονται μία απίστευτη περιπέτεια ζωής και μαζί τους τη μοιράζονται τα πεθερικά και οι φίλοι τους. Η Ζωή (Δανάη Παππά) ήταν παντρεμένη με τον Γιάννη (Γιάννης Τσιμιτσέλης) μέχρι που εκείνος χάθηκε στο Αλβανικό μέτωπο. Έτσι εκείνη -μετά από 3 χρόνια – αποφασίζει να παντρευτεί τον Στράτο (Γιάννης Σίντος), έναν νεαρό χωροφύλακα. Οι δυο τους είναι τρελά ερωτευμένοι.

Η Μαρίκα, η μάνα της, (Σάρα Γανωτή) μένει μαζί με τη Ζωή, στο σπίτι του Γεράσιμου (Αλέξανδρος Αντωνόπουλος) του πεθερού της κόρης της και πατέρα του εκλιπόντος Γιάννη, που παρότι (κατά τα λεγόμενα της Μαρίκας), είναι «ξινός και ανάποδος» θέλει το νέο ζευγάρι να συνεχίσει να μένει μαζί του, στο σπίτι του. Σ’ αυτό το σπίτι μπαινοβγαίνει η διπλανή γειτόνισσα Γαρυφαλλιά Ζάρλα (Μαρία Φιλίππου) που είναι παντρεμένη με έναν δωσίλογο και έχει κόρη τη Βούλα (Αναστασία Τσιλιμπίου), την πιο καλή φίλη της Ζωής.Κι εκεί που όλοι βρίσκονται σε μία υπερδιέγερση λόγω του επερχόμενου γάμου, ο τέως νυμφίος, ο Γιάννης, εμφανίζεται εν τω μέσω της νυκτός! Και αυτή είναι η στιγμή που αρχίζει το μπέρδεμα.

Τι θα κάνει η Ζωή με τον Γιάννη που δεν ξέρει ότι υπάρχει ο Στράτος; Ο οποίος Στράτος δεν ξέρει ότι ο Γιάννης «αναστήθηκε» και επέστρεψε; Η Ζωή πρέπει να κάνει επιλογή; Και με ποιο κριτήριο; Ποιος απ’ τους δυο άντρες είναι πιο «σύζυγός» της απ’ τους δυο;
Ποια Ζωή θα αποφασίσει τελικά; Η Ζωή η ίδια ή η Ζωή με τους δύο άντρες της ζωής της;

Κείμενο – Σκηνοθεσία: Θανάσης Παπαθανασίου + Μιχάλης Ρέππας
Πρωταγωνιστούν (με αλφαβητική σειρά): Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, Σάρα Γανωτή, Δανάη Παππά, Γιάννης Σίντος, Αναστασία Τσιλιμπίου, Γιάννης Τσιμιτσέλης, Μαρία Φιλίππου
Φωτογραφίες παράστασης: Γιώργος Καλφαμανώλης

Πρεμιέρα: Πέμπτη 10 Οκτωβρίου
Παραστάσεις: Τετάρτη και Κυριακή: 20:00, Πέμπτη και Παρασκευή: 21:00, Σάββατο 18:00 και 21:00
Προπώληση: more.com
Θέατρο Πειραιώς 131 Γκάζι – Αθήνα,

«Κάθε Πέμπτη κύριε Γκρην» – Θέατρο ΑΡΓΩ

Την περσινή σεζόν, Γιώργος Κωνσταντίνου και Αποστόλης Τότσικας κέρδισαν το θεατρικό στοίχημα με το συγκινητικό και πολυβραβευμένο αριστούργημα του Τζεφ Μπάρον, «Κάθε Πέμπτη κύριε Γκρην», με το οποίο επιστρέφουν και φέτος στο θέατρο ΑΡΓΩ.

Ένας μοναχικός Νεοϋορκέζος, ο κύριος Γκρην ο οποίος έχει αποτραβηχτεί μετά το θάνατο της γυναίκας του στο διαμέρισμά του στο Μανχάταν δέχεται τις επισκέψεις ενός νεαρού, ο οποίος εργάζεται σε μια μεγάλη πολυεθνική εταιρεία. Η σχέση αυτή θα αλλάξει για πάντα και τους δύο. Θα σύρει τον καθένα έξω από τη ζώνη ασφαλείας του, θα απειλήσει τις επιφανειακές τους βεβαιότητες, θα απαλύνει τα αγκάθια τους. Οι δύο αυτοί τόσο γνώριμοι σε όλους μας χαρακτήρες ο ηλικιωμένος Γκρην και ο νεαρός Ρος που τους έφερε κοντά ένα επιπόλαιο ατύχημα, θα διανύσουν όλη την ανθρώπινη διαδρομή από το ξεκαρδιστικό γέλιο ως τα πιο λυτρωτικά δάκρυα συγκίνησης. Μαζί θα καταργήσουν την απόσταση που τους χωρίζει και θα γίνουν – με έναν τρόπο βαθύ και αμετάκλητο – συγγενείς.

Σκηνοθεσία / Μουσική σύνθεση: Κώστας Γάκης
Ερμηνεύουν (με αλφαβητική σειρά): Γιώργος Κωνσταντίνου & Αποστόλης Τότσικας
Φωτογραφίες: Πάτροκλος Σκαφιδάς

Πρεμιέρα: 10 Οκτωβρίου
Παραστάσεις: Τετάρτη: 20:00, Πέμπτη: 21:00, Παρασκευή: 21:00, Σάββατο: 21:00, Κυριακή: 19:00
Προπώληση εισιτηρίων: more.com
Θέατρο ΑΡΓΩ – Ελευσίνιων 13-15, Αθήνα (Στάση μετρό Μεταξουργείο)

«18/9» – Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Η Δώρα Χρυσικού, 11 χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ετοιμάζεται να ανεβάσει το «18/9», έναν μονόλογο αγωνίας και αγώνα. Στο επίκεντρο του έργου βρίσκεται η εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής, η δολοφονία Φύσσα και η εμβληματική δίκη για τη ναζιστική οργάνωση.

Στοιχεία από αληθινές μαρτυρίες και πραγματικά περιστατικά μπλέκονται μέσα από τη μυθοπλασία με το κοινωνικό ψυχογράφημα ενός κοριτσιού που υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας σ’ ένα ακροδεξιό έγκλημα με αποτέλεσμα να αλλάξει η ζωή της και να βρεθεί μπροστά σε αδυσώπητα διλήμματα. Η ηρωίδα στο «18/9» δεν είναι αήττητη, ατρόμητη, γυαλιστερή ηρωίδα. Είναι διάφανη και εύθραυστη. Μπορούμε να δούμε όλες τις πληγές της. Είναι δικός μας άνθρωπος, γειτόνισσα, φίλη, αδελφή που παλεύει με τους φόβους της, τώρα, λίγες ώρες πριν από την κατάθεσή της στην δίκη για τα εγκλήματα της Χρυσής Αυγής… Ένας απλός άνθρωπος που γίνεται υποκείμενο της ιστορίας.

Ιδέα: Δώρα Χρυσικού
Κείμενο: Μαρία Λούκα, Κοραής Δαμάτης
Σκηνοθεσία-δραματουργική επεξεργασία: Κοραής Δαμάτης
Εκφώνηση δελτίου ειδήσεων: Νατάσα Γιάμαλη
Φωνή μητέρας: Ασπασία Κράλλη
Φωτογραφίες: Μάριος Λώλος – Αλέξανδρος Κατσής

Πρεμιέρα: 10 Οκτωβρίου
Παραστάσεις: έως τις 3 Νοεμβρίου 2024 για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων
Πέμπτη, Παρασκευή 20.30
Σάββατο 18.30 & 20.30
Κυριακή 19.30 (μετά την παράσταση ακολουθεί συζήτηση με το κοινό)
Προπώληση: ticketservices.gr
Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης – Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα