Το «Φιλί της γυναίκας αράχνης», μετά τη μεγάλη καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία, που γνώρισε, επιστρέφει για τρίτη χρονιά στη σκηνή του θεάτρου Αλκμήνη. Παντελής Καναράκης και Παναγιώτης Κατσίκης υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Κοραή Δαμάτη, ζωντανεύουν στη σκηνή το συγκλονιστικό – και απαγορευμένο μέχρι το 1983 στην Αργεντινή- μυθιστόρημα του Manuel Puig που γνώρισε παγκόσμια επιτυχία στον κινηματογράφο, το 1986 με πρωταγωνιστή τον Γουίλιαμ Χαρτ, ο οποίος τότε είχε κερδίσει και το Όσκαρ Α’ ανδρικού ρόλου.

Το φιλί της γυναίκας αράχνης

Το «Φιλί της γυναίκας αράχνης» είναι ένα έργο – ύμνος στην ελευθερία και την αγάπη. Βραβευμένο, σκληρό, άγριο και συγχρόνως τρυφερό και παθιασμένο. Στην φυλακισμένη Αργεντινή, στα μέσα της δεκαετίας του 70’,στη στρατιωτικής δικτατορία του Χόρχε Βιδέλα, σ’ ένα μικρό κελί της φυλακής Βίλλα Ντεβότο δύο συγκρατούμενοι προσπαθούν να χωρέσουν μέσα σε μια ασύμβατη γι’ αυτούς συγκατοίκηση.

Το φιλί της γυναίκας αράχνης

Με κόσμους διαφορετικούς, με διαφορετικά πολιτικά πιστεύω, όνειρα ζωής και σεξουαλικές προτιμήσεις, οι δύο ήρωες ακροβατούν ανάμεσα στο παρελθόν, σε μια σκληρή πραγματικότητα και σ’ένα αβέβαιο μέλλον.

Κατάλληλο άνω των 16 ετών

Συντελεστές παράστασης:

Μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές
Διασκευή – σκηνοθεσία: Κοραής Δαμάτης
Φωτογραφίες: Θωμάς Μιχαήλος

Το φιλί της γυναίκας αράχνης

Ερμηνεύουν:
Μολίνα: Παντελής Καναράκης,
Βάλεντιν: Παναγιώτης Κατσίκης

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:
Έναρξη: Δευτέρα 7 Οκτωβρίου
Δευτέρα στις 21:15
Διάρκεια παράστασης: 75 λεπτά
Προπώληση εισιτηρίων: ticketservices.gr