Δύο αυθεντικές κωμωδίες που γνώρισαν επιτυχία και αγκαλιάστηκαν από το κοινό, συνεχίζουν ακάθεκτες και τη νέα θεατρική σεζόν. Ο λόγος για το «Για μια Ζωή» και το «Μπαμπάδες με ρούμι» και οι δύο με την υπογραφή Μιχάλη Ρέππα – Θανάση Παπαθανασίου.

Για μια Ζωή!

Για δεύτερη χρόνια συνεχίζει στο Θέατρο Πειραιώς 131, η κωμωδία καταστάσεων που διαδραματίζεται το 1943 στο Αίγιο.

Η ιστορία:
Μία νέα γυναίκα και δύο νέοι άντρες μοιράζονται μία απίστευτη περιπέτεια ζωής και μαζί τους τη μοιράζονται τα πεθερικά και οι φίλοι τους. Η Ζωή (Δανάη Παππά) ήταν παντρεμένη με τον Γιάννη (Γιάννης Τσιμιτσέλης) μέχρι που εκείνος χάθηκε στο Αλβανικό μέτωπο. Έτσι εκείνη -μετά από 3 χρόνια – αποφασίζει να παντρευτεί τον Στράτο (Γιάννης Σίντος), έναν νεαρό χωροφύλακα. Οι δυο τους είναι τρελά ερωτευμένοι.

Η Μαρίκα, η μάνα της, (Σάρα Γανωτή) μένει μαζί με τη Ζωή, στο σπίτι του Γεράσιμου (Αλέξανδρος Αντωνόπουλος) του πεθερού της κόρης της και πατέρα του εκλιπόντος Γιάννη, που παρότι (κατά τα λεγόμενα της Μαρίκας), είναι «ξινός και ανάποδος» θέλει το νέο ζευγάρι να συνεχίσει να μένει μαζί του, στο σπίτι του. Σ’ αυτό το σπίτι μπαινοβγαίνει η διπλανή γειτόνισσα Γαρυφαλλιά Ζάρλα (Μαρία Φιλίππου) που είναι παντρεμένη με έναν δωσίλογο και έχει κόρη τη Βούλα (Αναστασία Τσιλιμπίου), την πιο καλή φίλη της Ζωής.

Κι εκεί που όλοι βρίσκονται σε μία υπερδιέγερση λόγω του επερχόμενου γάμου, ο τέως νυμφίος, ο Γιάννης, εμφανίζεται εν τω μέσω της νυκτός! Και αυτή είναι η στιγμή που αρχίζει το μπέρδεμα.
Τι θα κάνει η Ζωή με τον Γιάννη που δεν ξέρει ότι υπάρχει ο Στράτος; Ο οποίος Στράτος δεν ξέρει ότι ο Γιάννης «αναστήθηκε» και επέστρεψε; Η Ζωή πρέπει να κάνει επιλογή; Και με ποιο κριτήριο; Ποιος απ’ τους δυο άντρες είναι πιο «σύζυγός» της απ’ τους δυο;
Ποια Ζωή θα αποφασίσει τελικά; Η Ζωή η ίδια ή η Ζωή με τους δύο άντρες της ζωής της;

Ταυτότητα παράστασης

Συντελεστές
Κείμενο – Σκηνοθεσία: Θανάσης Παπαθανασίου + Μιχάλης Ρέππας
Σκηνικά: Μαρία Φιλίππου
Φωτογραφίες παράστασης: Γιώργος Καλφαμανώλης
Διεύθυνση Επικοινωνίας: Ελίνα Λαζαρίδου
Πρωταγωνιστούν (με αλφαβητική σειρά): Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, Σάρα Γανωτή, Δανάη Παππά, Γιάννης Σίντος, Αναστασία Τσιλιμπίου, Γιάννης Τσιμιτσέλης, Μαρία Φιλίππου.

Πρεμιέρα: Πέμπτη 10 Οκτωβρίου
Ημέρες & Ώρες παραστάσεων:
Τετάρτη και Κυριακή: 20:00
Πέμπτη και Παρασκευή: 21:00, Σάββατο 18:00 και 21:00
Διάρκεια παράστασης: 120’ (με διάλειμμα)

Τιμές εισιτήριων:
Τετ- Πέμ- Παρ-Σαβ. βράδυ-Κυρ: Πλατεία 22€, Εξώστης 18€
Σάββατο απόγευμα: Πλατεία + Εξώστης 18€
VIP (1η σειρά) όλες τις ημέρες: 25€
Φοιτητικό, Ανέργων, Παιδικό (έως 12 ετών), ΑμΕΑ (χωρίς κινητικά προβλήματα) Τετ- Πέμ- Παρ-Κυρ: Πλατεία 20€, Εξώστης 16€
Σάββατο απόγευμα: Πλατεία + Εξώστης 16€
Εισιτήρια: more.com

Θέατρο Πειραιώς 131
Γκάζι – Αθήνα,
Τηλέφωνο : 210-3450922

«Μπαμπάδες με ρούμι» η θρυλική νεοελληνική κωμωδία των Θανάση Παπαθανασίου + Μιχάλη Ρέππα συνεχίζει ακάθεκτη για 3η χρονιά, μετά από δύο χρόνια συνεχούς επιτυχίας με αλλεπάλληλα sold out και μία μεγάλη καλοκαιρινή περιοδεία στην Ελλάδα. Από τον Οκτώβριο στο Θέατρο Αλίκη!

Πρωταγωνιστούν: Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Βίκυ Σταυροπούλου, Σοφία Βογιατζάκη, Κωνσταντίνος Γαβαλάς, Νίκη Λάμη και η Κωνσταντίνα Μιχαήλ.

«Μπαμπάδες με ρούμι»

Μα τι είναι αυτοί οι «Μπαμπάδες» επιτέλους; Είναι μία αιχμηρή σάτιρα, που παρουσιάστηκε πρώτη φορά το 1996 και διακωμωδεί την ελληνική κοινωνία. Μία κοινωνία που ακόμη και σήμερα συνεχίζει να είναι δυστυχώς μεγαλύτερη από τον εαυτό της, «πιο μικρή» στη συμπεριφορά της, άπληστη, ρατσιστική, προσβλητική σε όλες τις εκδηλώσεις της.

Φυσικά έχουν μεσολαβήσει πολλά από τότε. Μία νέα χιλιετία ξημέρωσε και μία νέα πραγματικότητα εγκαταστάθηκε ανάμεσά μας. Ανατροπές, ματαιώσεις σχεδίων, αμέτρητα νέα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επαναπροσδιορισμοί ζωής και πολλή αταξία. Η αλλαγή ταξικής ταυτότητας που πολύς κόσμος επιδίωξε άρχισε να επιφέρει ζημίες αντί για κέρδη. Σπίτια «έκλεισαν», αλυσίδες μαγαζιών έπνιξαν τους ιδιοκτήτες τους. Οι ανύπαρκτες αρχές παρέμειναν όμως το ίδιο σταθερές και ίσως και πιο εγκληματικές. Δεν ακούγεται συχνά ο όρος «κρίση συνείδησης». Έμεινε σκέτη η «κρίση».

Η ιστορία των 5 ανόητων, κακόμοιρων και απελπισμένων καθαρμάτων της παράστασης είναι στην εποχή μας μία μπανάλ καθημερινότητα. Η Ρόη, η Βέσκα, ο Παναγιώτης, η Τζένη, ο Χρήστος και η κυρία Βάσω είναι πλέον πρόσωπα που ανήκουν στη σφαίρα του ρεαλισμού, αφού πήδηξαν έξω από τις σελίδες του έργου. Είναι κινούμενα εγκλήματα που συναντάμε και χαιρετάμε καθημερινά ανυποψίαστοι για το τί μπορεί να κρύβουν «στην κουζίνα τους».

Και τι κάνουν αυτά τα ανόητα καθάρματα στο θέατρο Αλίκη; Σερβίρουν κάτι υπέροχους «Μπαμπάδες με ρούμι» με λιγουλάκι δηλητήριο και …όποιον πάρει ο χάρος. Τα τέσσερα εκατομμύρια που είχε κερδίσει στο τζόκερ ο μπαμπάς -που πλέον έχει φύγει από τον μάταιο τούτο κόσμο- αναζητούν τον κληρονόμο τους. Δύο γιοί, δύο νύφες, μία γειτόνισσα φωτεινός παντογνώστης και μία εφιαλτική νοσοκόμα μιλάνε, μαλώνουν, δολοπλοκούν και κοιμούνται ήσυχοι υφαίνοντας ένα γλυκό σχέδιο αλληλοεξόντωσης.
«Μπαμπάδες με ρούμι» 2024. Ποιος θα ξεμείνει ζωντανός να πάρει την περιουσία; Μένει να αποδειχθεί.

Ταυτότητα παράστασης

Συγγραφείς: Θανάσης Παπαθανασίου – Μιχάλης Ρέππας
Σκηνοθεσία: Θανάσης Παπαθανασίου + Μιχάλης Ρέππας
Σκηνικά: Μανόλης Παντελιδάκης
Φωτογραφίες: Γιώργος Καλφαμανώλης
Πρωταγωνιστούν: Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Βίκυ Σταυροπούλου, Σοφία Βογιατζάκη, Κωνσταντίνος Γαβαλάς, Νίκη Λάμη και η Κωνσταντίνα Μιχαήλ.
Επικοινωνία: Ελίνα Λαζαρίδου

Ημέρες και ώρες παραστάσεων
Τετάρτη: 20:00
Πέμπτη-Παρασκευή: 21:00
Σάββατο: 18:00 & 21:00
Κυριακή: 20:00
Διάρκεια παράστασης: 120’ (με διάλειμμα)

Εισιτήρια: more.com
Τιμές εισιτηρίων:
VIP1: 40 Ευρώ, VIP2: 30 Ευρώ, Α’ Ζώνη: 25 Ευρώ (Σάββατο απόγευμα: 22 Ευρώ), Β΄Ζώνη: 20 Ευρώ
Φοιτητικό, Ανέργων, Παιδικό (έως 12 ετών),Αμέα : 18 Ευρώ (στην Β’ Ζώνη)
Θέσεις περιορισμένης ορατότητας: 16 Ευρώ

Θέατρο Αλίκη
Αμερικής 4, Αθήνα
Τ. 210 3210021