Μια γυναίκα ανακάλυψε ότι το σπίτι της είχε παραβιαστεί από έναν διαρρήκτη, ο οποίος άπλωσε τα ρούχα της, τακτοποίησε τα ψώνια της και μαγείρεψε στην κουζίνα της. Ο 36χρονος Damian Wojnilowicz φυλακίστηκε για 22 μήνες την Πέμπτη με απόφαση βρετανικού δικαστήριο για τη διάπραξη της ασυνήθιστης διάρρηξης στις 16 Ιουλίου.

Η γυναίκα είπε ότι φοβήθηκε πολύ για να μείνει στο σπίτι της, αφού επέστρεψε από τη δουλειά της και διαπίστωσε ότι αντικείμενα είχαν μετακινηθεί στον κήπο και ότι ο κάδος ανακύκλωσης είχε αδειάσει.

Ο διαρρήκτης της άφησε ένα σημείωμα που έλεγε: «Μην ανησυχείς, να είσαι ευτυχισμένη, να τρως και να ξύνεσαι».

Στο δικαστήριο ειπώθηκε επίσης ότι οι ταΐστρες για τα πουλιά είχαν ξαναγεμίσει και οι γλάστρες με τα φυτά είχαν μετακινηθεί. Μέσα στο σπίτι, ένα ζευγάρι παπούτσια είχε αφαιρεθεί από τη συσκευασία, η οποία είχε τοποθετηθεί στον κάδο ανακύκλωσης.

Η εισαγγελέας Alice Sykes είπε ότι είχε μαγειρευτεί ένα γεύμα, με υλικά από το ντουλάπι της γυναίκας, σύμφωνα με το BBC.

Τα ψώνια είχαν αφαιρεθεί από μια τσάντα και είχαν τοποθετηθεί στο ψυγείο, το οποίο είχε αναδιαταχθεί.

Και οι κεφαλές είχαν αντικατασταθεί στις οδοντόβουρτσες, ένα άδειο μπουκάλι κρασί είχε τοποθετηθεί σε ένα ράφι αφού είχε καταναλωθεί και το πάτωμα είχε καθαριστεί με μια σφουγγαρίστρα και έναν κουβά που είχαν μείνει έξω.

Το θύμα είδε επίσης ότι ένα μπουκάλι κόκκινο κρασί που είχε μείνει έξω δίπλα σε ένα ποτήρι και ένα ανοιχτήρι, ενώ στο τραπέζι του σαλονιού υπήρχε ένα μπολ με γλυκά.

«Πολύ φοβισμένη για να μείνω στο ίδιο μου το σπίτι»

Το θύμα μίλησε με τον γείτονά της, ο οποίος περιέγραψε ότι είδε κάποιον να απλώνει τα ρούχα. «Δύο εβδομάδες μετά το έγκλημα, μέχρι να συλληφθεί, ζούσα σε μια κατάσταση αυξημένου άγχους που δεν είχα ξαναζήσει.

Αναρωτιόμουν αν ήταν κάποιος που με γνώριζε, αν επρόκειτο να εξελιχθεί σε περιστατικό παρακολούθησης, αν ήξερε ότι ζούσα μόνη μου και αν είχα στοχοποιηθεί. Φοβόμουν πολύ για να μείνω στο σπίτι μου και έμεινα με έναν φίλο», είπε σε δήλωσή της η γυναίκα.

Η δικηγόρος του Wojnilowicz δήλωσε ότι ο πελάτης της ήταν άστεγος την εποχή των αδικημάτων και αντιμετώπιζε πολλές δυσκολίες. Είπε ότι ζητούσε συγγνώμη από τα θύματα και για το κακό που τους είχε προκαλέσει.