Θεωρείται ένα από τα πιο επικίνδυνα σημεία της Νορβηγίας – και σίγουρα το πιο φοβιστικό – που «κόβει» την ανάσα, προσκαλώντας τον κόσμο να ανέβουν μέχρι εκεί για να νιώσουν τι σημαίνει «ζω στα άκρα»! Προσκαλεί, όμως, και τους ερωτευμένους να έρθουν να ζήσουν τον δικό τους μύθο, όπως εκείνος που συνοδεύει το Kjeragbolten.

Πρόκειται για έναν ογκόλιθο που είναι μοιάζει σφηνωμένος ανάμεσα σε δύο τεράστιους βράχους, 984 μέτρα πάνω από τη θάλασσα, και τους οποίους στην πραγματικότητα ενώνει. Και είναι και το σημείο αυτό, όπου οι επισκέπτες κάθονται πάνω σε αυτό, για μια φωτογραφία, κι εννοείται για να ζήσουν μια ξεχωριστή εμπειρία.

Εδώ, θα βρείτε και πολλά ερωτευμένα ζευγάρια που έρχονται για τη θέα, αλλά και τον ρομαντικό θρύλο που συνοδεύει το Kjeragbolten. Σύμφωνα με αυτόν, όποιο ζευγάρι καταφέρει να ανεβεί μαζί πάνω σε αυτόν τον βράχο, τότε η αγάπη τους θα κρατήσει μια ζωή. Και μόνο για την πρόκληση, αξίζει να πάρετε το ταίρι σας και αφού κάνετε πεζοπορία διάρκειας περίπου 10 ωρών – μην αγχώνεστε, είναι εύκολη η διαδρομή – πιασμένοι από το χέρι θα ανέβετε στον διάσημο ογκόλιθο.

Αν είστε, πάντως, υψοφοβικοί, καλύτερα να βρείτε άλλους θρύλους για «παντοτινή αγάπη». Πάντως, το Kjeragbolten δεν μαζεύει μόνο ερωτευμένους, αλλά και λάτρεις της αδρεναλίνης, των προκλήσεων, της πεζοπορίας κι εννοείται της φωτογραφίας, αφού εδώ θα βγάλετε τις καλύτερες. Επίσης, είναι κι ένας από τους κορυφαίους προορισμούς για base jumping.

Δείτε τις φωτογραφίες και θα καταλάβετε

Kjeragbolten Νορβηγία
Kjeragbolten Νορβηγία
Kjeragbolten Νορβηγία
Kjeragbolten Νορβηγία