Είναι από τις ωραιότερες σκανδιναβικές πόλεις με καταπράσινους λόφους, επιβλητικά βουνά και δάση που συνθέτουν το άκρως εντυπωσιακό σκηνικό του Όσλο.

Η πρωτεύουσα της Νορβηγίας είναι υπέροχη και μπορεί να μην είναι από τους προορισμούς που ενδεχομένως έχεις ψηλά στη λίστα σου, όμως, το ταξίδι σε αυτό είναι θα λέγαμε μία εμπειρία ζωής.

Όσλο

Το Όσλο είναι μία από τις παλαιότερες πόλεις της περιοχής, καθώς χρονολογείται από το 1048 οπότε την ίδρυσε ο βασιλιάς Harald Hardråde. Βρίσκεται στο φιόρδ Oslofjord και γύρω από αυτό υπάρχουν σαράντα νησιά και 343 λίμνες.

Όσλο

Γεμάτο γκαλερί τέχνης, μουσεία και μια εντυπωσιακή όπερα, το Όσλο αποτελεί σημαντικό ευρωπαϊκό κέντρο πολιτισμού και δημοφιλή προορισμό σε εκείνουν που προτιμούν τα πολιτιστικά ταξίδια.

Όσλο

Ο επισκέπτης θα ξεκινήσει να ανακαλύπτει την πόλη από την κύρια οδό Karl Johans Gate, την παλιά συνοικία Gamlebyen και το τεράστιο πάρκο Frognerparken με τα εντυπωσιακά αγάλματα και γλυπτά.

Όσλο

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το φρούριο Akershus με ιστορία 700 ετών, καθώς και το Μουσείο Viking Ship που φιλοξενεί ένα ανακατασκευασμένο πλοίο των ατρόμητων πολεμιστών.

Όσλο

Για να βιώσετε καλύτερα την εμπειρία στο Όσλο το φθινόπωρο, ακολουθήστε την αγαπημένη συνήθεια των κατοίκων της πόλης να κάνουν πικ-νικ στα πανέμορφα πάρκα και βαρκάδα στα φιόρδ, αν φυσικά το επιτρέπει ο καιρός.