Την αισιοδοξία του ότι την Κυριακή η συμμετοχή των πολιτών θα είναι αισθητά μεγαλύτερη σε σχέση με το 2021 εξέφρασε ο Μιχάλης Κατρίνης, υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Γι’ αυτό ακριβώς ακούει, περιμένει, προσέχει αυτά που λέμε. Θα έρθει να ψηφίσει, Θα πει την άποψή του βεβαίως για την επόμενη ημέρα της παράταξης. Αυτό όμως νομίζω ότι είναι μία καθαρή εντολή πλέον των πολιτών, ώστε το ΠΑΣΟΚ να πάρει τις πρωτοβουλίες και να σταθεί στη θέση που θέλει ο κόσμος, δηλαδή ως μία εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης και όχι απλώς ως ένα κόμμα καταγραφής. Σε αυτό θέλω να προσθέσω ότι για να γίνουμε κυβέρνηση, κάτι που πιστεύω βαθιά ότι όλοι οι υποψήφιοι το επιθυμούν και κυρίως το επιθυμεί η πλειοψηφία των πολιτών που μας παρακολουθούν και οι ψηφοφόροι της παράταξης, θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να περάσουμε με επιτυχία στις εξετάσεις της αντιπολίτευσης, μια αντιπολίτευση που σήμερα δεν υπάρχει στη χώρα. Μια αντιπολίτευση που πρέπει να είναι τεκμηριωμένη για να πείσει αυτούς που είναι εκτός πολιτικής ότι αξίζει η πολιτική. Μια αντιπολίτευση που πρέπει να είναι δυναμική και αποτελεσματική για να πείθει αυτούς που πρέπει να πειστούν ότι όντως το ΠΑΣΟΚ είναι διακριτό, ορατά σε σχέση με τη Νέα Δημοκρατία. Γιατί κάποιοι, διακινούν και σενάρια συγκυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ με τη Νέα Δημοκρατία που εγώ τα αποκλείω».

«Ο κόσμος σήμερα που δεν θέλει τον κύριο Μητσοτάκη, αυτή η μεγάλη πλειοψηφία που του γύρισε την πλάτη στις ευρωεκλογές και η οποία δεν εμπιστεύεται σήμερα που μιλάμε το ΠΑΣΟΚ, αλλά εμείς θέλουμε να μας εμπιστευθεί, δεν θέλει το ΠΑΣΟΚ να εμφανίζεται ως μια βελτιωμένη εκδοχή της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Θέλει κάτι διαφορετικό, που θα δώσει ευκαιρίες στους πολλούς, που θα δώσει δυνατότητες, που θα άρει τις ανισότητες, που θα επαναφέρει τη δημόσια υγεία και τη δημόσια παιδεία που έχουν διαλυθεί, που θα στηρίξει επιτέλους την περιφερειακή ανάπτυξη. Γιατί εγώ είμαι βουλευτής επαρχίας, ζω τον παλμό της επαρχίας, εκπροσωπώ την ελληνική περιφέρεια, η οποία έχει εγκαταλειφθεί σε όλα τα επίπεδα. Άρα εδώ ή πάμε σε μία διαφορετική πολιτική προσέγγιση για να πείσουμε ότι μπορούμε να κάνουμε μία άλλη πολιτική, καλύτερη για την καθημερινότητα των πολιτών ή προσπαθούμε να εμφανιστούμε ως βελτιωμένη εκδοχή της Νέας Δημοκρατίας. Εγώ λοιπόν αυτό το απορρίπτω καθαρά και λέω, το ΠΑΣΟΚ διακριτό από τη Νέα Δημοκρατία, άλλη πρόταση, διαφορετική πολιτική, όμως το ΠΑΣΟΚ με διεύρυνση, με ενώσεις, με συνθέσεις, άρα με μία ευρύτερη συστράτευση δυνάμεων, θα εμφανιστεί ως μεγάλη παράταξη που μπορεί να κερδίσει», συμπλήρωσε ο κ. Κατρίνης.