Οι ιρανικές αρχές δημοσίευσαν βίντεο από την προετοιμασία των πυραύλων που εκτοξεύθηκαν κατά του Ισραήλ το βράδυ της Τρίτης και εκεί φέρεται να αποτυπώνεται η ετοιμασία από τα μέλη των Φρουρών της Επανάστασης για τους πυραύλους της επιχείρησης «True Promise-2».

Το Ιράν ανέπτυξε για πρώτη φορά υπερηχητικούς πυραύλους, σηματοδοτώντας μια τεχνολογική εξέλιξη σε σχέση με τα παλαιότερα μη επανδρωμένα αεροσκάφη και τους βαλλιστικούς πυραύλους που χρησιμοποιήθηκαν στην επιχείρηση «True Promise» του Απριλίου.

Λίγα λεπτά μετά την έναρξη της επίθεσης, το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC) εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία δήλωσε ότι η Ισλαμική Δημοκρατία πραγματοποίησε τα πλήγματα στο πλαίσιο του «νόμιμου δικαιώματος της αυτοάμυνας βάσει του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών».

Η ανακοίνωση ανέφερε επίσης ότι τα πλήγματα ήταν απάντηση στη «σφαγή του λαού του Λιβάνου και της Γάζας και το μαρτύριο του μεγάλου Μουτζαχίντ, του ηγέτη του Άξονα της Αντίστασης, του Γενικού Γραμματέα της Χεζμπολάχ, Σεγιέντ Χασάν Νασράλα».