Τα κατάφερε ο Ολυμπιακός. Με το δύο στα δύο με τη Μονπελιέ, πέτυχε να «κλειδώσει» τη συνέχεια του στα Κύπελλα Ευρώπης και μετά το Γενάρη.

Και πλέον απομένουν δύο παιχνίδια για τους «ερυθρόλευκους» στα οποία μπορεί να τερματίσει πρώτος, να βγει δεύτερος, ακόμα ν’ αποκλειστεί και με δέκα βαθμούς από τη συνέχεια του Τσάμπιονς Λιγκ…

Αλλά προτιμά να συνεχίσει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση ή θα ήταν καλύτερο για την ομάδα να παραμείνει στην Ευρώπη και στο Γιουρόπα Λιγκ; Είναι ένα ερώτημα που έχουν την πολυτέλεια οι φίλαθλοι της ομάδας να συζητάνε στα πηγαδάκια τους. Και η αλήθεια είναι ότι έγινε αυτή η κουβέντα στο «Καραϊσκάκης» μετά το ματς.

Διοίκηση και ομάδα είναι ξεκάθαρο ότι θα προσπαθήσουν να προκριθούν στους «16». Εκτός του ότι είναι διαφορετικό το πρεστίζ, η διοίκηση θα βάλει περισσότερα έσοδα στα ταμεία της και ο Ολυμπιακός θα πάρει μεγαλύτερο μπόνους όσον αφορά το ranking στην ΟΥΕΦΑ.

Επίσης δεν γνωρίζουμε σε ποια θέση μπορεί να τερματίσει η ομάδα. Μπορεί ν’ αποκλείσει κανείς το γεγονός να πιάσει ακόμα και πρωτιά; Η μια καλή κλήρωση εάν τερματίσει δεύτερος; Πρόσφατο το παράδειγμα του ΑΠΟΕΛ πέρσι…

Στο Γιουρόπα όμως; Λιγότερα έσοδα ναι, λιγότερο μπόνους στο ranking ναι, αλλά περισσότερες πιθανότητες για μια πολύ καλή πορεία.

Πέρσι με κακή κλήρωση (τον έστειλε η κληρωτίδα στα χιόνια) ήταν λίγα λεπτά από τους 8 εκεί όπου θα έβρισκε την Σπόρτινγκ Λισαβώνας. Με μία πιο ευνοϊκή κλήρωση γιατί να μην φτάσει εξίσου ψηλά και ίσως και ψηλότερα;

Για να κάνουμε αυτήν την συζήτηση όμως πρέπει να μοιράσουμε credits στο Λεονάρντο Ζαρντίμ και στους παίκτες του που έχουν αυτήν την πολυτέλεια από την 4η αγωνιστική.

Πηγή: sday.gr