Ένα άλογο πολλών εκατομμυρίων και, για να είμαστε πιο ακριβείς, ένα άλογο των δέκα περίπου εκατομμυρίων ευρώ, ιδιοκτησίας της κληρονόμου Αθηνάς Ωνάση, πήρε μέρος στους προκριματικούς του αγωνίσματος της υπερπήδησης εμποδίων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, που διεξήχθησαν πριν από δύο μέρες στους κήπους των Βερσαλλιών, με τα χρώματα της σημαίας της Αυστραλίας.

Πρόκειται για ένα άλογο βασιλικής oλλανδικής ράτσας, ο επονομαζόμενος Fellow Castlefield. Ένας επιβήτορας με διακρίσεις στο αγώνισμα της υπερπήδησης εμποδίων. Με αναβάτριά του την πενηντάχρονη σύζυγο του Γιαν Τοπς, που είναι εκπαιδευτής των αλόγων της ελληνίδας κληρονόμου, Αθηνάς Ωνάση, Εντουίνα Τοπς Αλεξάντερ, έφθασε μέχρι τους προκριματικούς με οκτώ πέναλτι, μιας και στο τέλος της δοκιμασίας έριξε δύο φορές εμπόδια.

Η αναβάτριά του μετά το πέρας του αγώνα έγραψε μεταξύ άλλων στην προσωπική της σελίδα στο Facebook:

«Σήμερα, ο Fellow δεν ήταν ο εαυτός του όπως ξεκινήσαμε και, παρόλο που τα δώσαμε όλα, δεν πετύχαμε την απόδοση που περιμέναμε. Ωστόσο, είμαι πολύ ευγνώμων για την απίστευτη υποστήριξη που λαμβάνω συνεχώς – από την ομάδα μου, τους χορηγούς μου και όλους εσάς που στέλνετε καθημερινά μηνύματα ενθάρρυνσης».

Η Αθηνά Ωνάση, που έχει μια ιδιαίτερη αδυναμία στα καθαρόαιμα, είχε προβεί στην απόκτησή του μέσα στο 2019, όταν ο Fellow Castlefield ήταν ήδη εννέα ετών, αλλά είχε διακριθεί πολλάκις στην υπερπήδηση εμποδίων. Μάλιστα δεν αρνήθηκε όπως λέγεται να καταβάλει στην ιδιοκτήτριά του, τότε, την Ιρλανδή Σούζαν Φιτζπάτρικ, το ποσό των δέκα εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να τον αποκτήσει. Η είδηση της αγοροπωλησίας είχε γίνει γνωστή από την ιρλανδή ιδιοκτήτρια του αλόγου, μέσω ενός post που είχε ανεβάσει σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης. Εκεί μάλιστα είχε δηλώσει ανακουφισμένη με το γεγονός ότι το άλογό της θα πάει σε έναν άνθρωπο που λατρεύει τα άλογα και που σίγουρα ο Fellow θα περάσει καλά μαζί του!