Θύμα αγνώστων που το βανδάλισαν έπεσε το νεοαναγειρόμενο κλειστό γυμναστήριο του Τριλόφου στον δήμο Θέρμης, στην ανατολική Θεσσαλονίκη, προτού ακόμη προλάβει να ολοκληρωθεί η κατασκευή του.

Ειδικότερα, οι δράστες μπήκαν στο εργοτάξιο, άνοιξαν δοχεία υλικού που υπήρχαν στον χώρο και τα σκόρπισαν σε κερκίδες και αγωνιστικό χώρο.

Μάλιστα, λόγω του ότι το συγκεκριμένο υλικό -αστάρι πρόσφυσης και πάστας ακρυλικού σοβά υψηλής σκληρότητας και πρόσφυσης- ενσωματώνεται με τις επιφάνειες, η απομάκρυνσή του είναι εξαιρετικά δυσχερής. Η ζημιά έγινε ακόμη μεγαλύτερη καθώς απλώθηκε επάνω στη διαμορφωμένη επιφάνεια των κερκίδων.

Η ανάδοχος εταιρεία προέβη άμεσα σε εργασίες απόξεσης των υλικών με σπάτουλες και ξύστρες, αλλά τα σημάδια είναι εμφανή και μελλοντικά θα χρειαστούν περαιτέρω εργασίες με εξειδικευμένα μηχανήματα.

Το κλειστό γυμναστήριο της Μίκρας, που κατασκευάζεται στην περιοχή του Τριλόφου είναι το τέταρτο κλειστό που διαθέτει ο δήμος Θέρμης, μαζί με αυτά των Βασιλικών, του Τριαδίου και του Νέου Ρυσίου. Πρόκειται για έργο αρχικού προϋπολογισμού περίπου 3,5 εκατ. ευρώ που χρηματοδοτείται κατά 78% από ίδιους πόρους του δήμου και το υπόλοιπο από το πρόγραμμα «Φιλόδημος II», με χρόνο αποπεράτωσης τον Μάιο του 2025.

«Ο βανδαλισμός του κλειστού της Μίκρας -και μάλιστα, πριν προλάβει να ολοκληρωθεί το κτίριο- μας αφήνει έκπληκτους. Διερωτώμαι πώς είναι δυνατόν ορισμένοι να προβαίνουν σε βανδαλισμούς ενός δημόσιου έργου το οποίο κατασκευάζεται για να καλύψει τις δικές τους ανάγκες. Καλώ την τοπική κοινωνία της Μίκρας, αλλά και όλων των δημοτικών ενοτήτων να συνδράμουν στην προστασία του δημόσιου χώρου και του δημοτικού εξοπλισμού. Άλλωστε είναι πρωτίστως δική τους περιουσία. Ιδιαιτέρως απευθύνομαι προς τους γονείς και τους ζητώ να μιλήσουν στα παιδιά τους για την αξία του σεβασμού και της προστασίας του δημόσιου χώρου, που αποτελεί άλλωστε το δεύτερο σπίτι τους», δήλωσε για το περιστατικό ο δήμαρχος Θέρμης, Θεόδωρος Παπαδόπουλος.

Πηγή: ΑΠΕ