Μια πιστή στο Οχάιο λέει ότι απαθανάτισε ένα θεϊκό «θαύμα» με την φωτογραφική μηχανή της, όταν τα μάτια ενός αγάλματος που απεικόνιζε την Παναγία φάνηκαν ξαφνικά να κλείνουν.

Η Connie Liptak βρισκόταν στη Βασιλική του Αγίου Ιωάννη στο Canton Friday, όταν όπως ισχυρίζεται, ένα γλυπτό της Παναγίας της Fatima που είχε εκτεθεί κατά τη διάρκεια μιας παγκόσμιας περιοδείας έκλεισε και τα μάτια της, σύμφωνα με το FOX 8 Cleveland.

«Ήξερα ότι ήταν θαύμα γιατί την κοιτούσα όλο το πρωί», είπε η Liptak, η οποία τράβηξε μια φωτογραφία της στιγμής.

«Είναι πραγματικά κλειστά. Εννοώ, μπορείτε πραγματικά να δείτε τις βλεφαρίδες της πεσμένες», είπε.

Μια ψηφιακή φωτογραφία φαίνεται να δείχνει το άγαλμα με τα βλέφαρά κλειστά και το στόμα ελαφρώς πιο ανοιχτό, απ’ ότι στην αρχική του μορφή.

Και άλλοι πιστοί έχουν εδώ και καιρό αποδώσει θαύματα στο ίδιο γλυπτό, το Άγαλμα της Παναγίας της Φατιμά.

«Ξέρουμε ότι έχει κλάψει 15 φορές», είπε στον σταθμό ο υπέυθυνος του αγάλματος, Λάρι Μαζινό.

Ωστόσο, ο ιερέας Ντέιβιντ Μίσμπρενερ, ο πάστορας της εκκλησίας του Οχάιο, είπε ότι δεν πίστευε ότι ήταν πράξη του Θεού.

«Είμαι λίγο δύσπιστος για τέτοια πράγματα και η εκκλησία είναι πολύ προσεκτική με τέτοια πράγματα», είπε ο Misbrener στο Canton Repository. «Τα πάντα μπορούν να γίνουν με μια κάμερα».

Παράλληλα, πρόσθεσε: «η άποψή μου είναι ότι αν κάποιος ωφελήθηκε πνευματικά ή σωματικά, έκανε τη δουλειά του».

Όπως αναφέρει η nypost το άγαλμα, το οποίο απεικονίζει τη μητέρα του Ιησού να προσεύχεται κοντά σε ένα μικρό χωριό στην Πορτογαλία, παραγγέλθηκε το 1947. Τώρα ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο και εκτίθεται σε καθολικές εκκλησίες.

Η εικόνα της Liptak για το φαινομενικό κλείσιμο των ματιών δεν έχει ακόμη αναλυθεί από έναν ειδικό στην ψηφιακή φωτογραφία.