Νέες πληροφορίες βγήκαν στη δημοσιότητα για τον 19χρονο από τη Βόρεια Μακεδονία που συνελήφθη μετά την αποκάλυψη ότι σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση σε συναυλία της Τέιλορ Σουίφτ στη Βιέννη της Αυστρίας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC, ο νεαρός απέκτησε πρόσφατα αυστριακό διαβατήριο και εργαζόταν σε επιχείρηση με χημικά, όπου έκλεβε πρώτες ύλες, για να κατασκευάσει εκρηκτικά που σκόπευε να χρησιμοποιήσει στο χτύπημα.

Επίσης, είχε αποκτήσει μαχαίρια και σε βίντεο που δημοσίευσε στα social media εμφανίστηκε να ορκίζεται πίστη στο Ισλαμικό Κράτος (ISIS).

Οι αυστριακές αρχές ανακοίνωσαν ότι πέρασαν χειροπέδες σε δύο 17χρονους συνεργούς του, ενώ αναζητούνται ακόμη τρία άτομα, χωρίς να έχει διευκρινιστεί ο ρόλος τους στο τρομοκρατικό χτύπημα που σχεδιαζόταν.

«Έχει προχωρήσει σε πλήρη ομολογία και δήλωσε ότι είχε την πρόθεση να διαπράξει επίθεση με τη βοήθεια εκρηκτικών υλών και μαχαιριών», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο διευθυντής των αυστριακών υπηρεσιών Πληροφοριών (DSN), Ομάρ Χαϊτζάουι-Πίρχνερ, για τον συλληφθέντα.

«Στόχος του ήταν να σκοτωθεί και να σκοτώσει μεγάλο αριθμό ανθρώπων, είτε σήμερα, είτε αύριο, κατά τη διάρκεια της συναυλίας», πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι η ειδική αντιτρομοκρατική μονάδα Cobra εισέβαλε στο διαμέρισμα του υπόπτου στο κέντρο της πόλης (όπου ζουν 15.000 κάτοικοι), αφού προηγουμένως τεχνικοί είχαν διακόψει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, αποκλείστηκε η περιοχή γύρω από το οικοδομικό τετράγωνο, ενώ απομακρύνθηκαν εσπευσμένα περίοικοι, μεταξύ των οποίων και όσοι βρίσκονταν σε οίκο ευγηρίας.