Σε έντεκα ανέρχεται ο αριθμός των αμάχων που σκοτώθηκαν κατά τον βομβαρδισμό από φιλοϊρανικές οργανώσεις, οι οποίες υποστηρίζουν το καθεστώς, ενός χωριού της ανατολικής Συρίας που βρίσκεται υπό τον έλεγχο δυνάμεων που ελέγχονται από τους Κούρδους, ανακοίνωσε σήμερα η μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), στις οποίες επικρατούν οι Κούρδοι, επιβεβαίωσαν το θάνατο «ένδεκα αμάχων, οι περισσότεροι από τους οποίους γυναίκες και παιδιά».

Σε ανακοίνωσή τους, οι SDF κατηγορούν «τις δυνάμεις του καθεστώτος» του Μπασάρ αλ-Άσαντ ότι διέπραξαν «μια σφαγή» βομβαρδίζοντας την περασμένη νύκτα το χωριό Αλ Ντάχλα στην επαρχία Ντέιρ Εζόρ.

Οι μάχες ξέσπασαν προχθές, Τετάρτη7/8 σ’ αυτή την περιφέρεια, όταν τοπικές φιλοϊρανικές οργανώσεις εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον των ζωνών που ελέγχουν οι SDF, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

Την επαρχία Ντέιρ Εζόρ, όπου ζουν κυρίως Άραβες, διαρρέει ο Ευφράτης που αποτελεί το σύνορο ανάμεσα στις ζώνες που ελέγχονται από το συριακό καθεστώς και τους συμμάχους του, και σε αυτές που ελέγχονται από τις SDF.

Οι 11 άμαχοι σκοτώθηκαν «σε σφοδρό βομβαρδισμό μέσα στη νύχτα του χωριού αλ-Ντάχλα από ζώνες όπου έχουν τις βάσεις τους τοπικές φιλοϊρανικές οργανώσεις», διευκρίνισε το Παρατηρητήριο.

Σύμφωνα με αυτή τη μη κυβερνητική οργάνωση, που έχει την έδρα της στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά διαθέτει εκτεταμένο δίκτυο πηγών στη Συρία, επτά άνθρωποι -ένας μαχητής των SDF, τρεις φιλοϊρανοί πολιτοφύλακες και τρεις άμαχοι- είχαν σκοτωθεί προχθές, Τετάρτη.

Οι ΗΠΑ, οι οποίες υποστηρίζουν τις SDF, έχουν ανεπτυγμένους εκατοντάδες στρατιώτες σ’ αυτή την πλούσια σε πετρέλαιο επαρχία.

Πηγή: ΑΠΕ