Η Νοτιοκορεάτισσα σκοπεύτρια με πιστόλι Kim Ye-ji μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αφού κατέρρευσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Η 31χρονη αθλήτρια λιποθύμησε ξαφνικά, ενώ μιλούσε σε δημοσιογράφους σε μια πόλη της Νότιας Κορέας την Παρασκευή και διακομίστηκε σε κοντινό ιατρικό κέντρο, όπως δήλωσαν τοπικοί αξιωματούχοι.

Ένας εκπρόσωπος της κομητείας Imsil είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η Kim έχει αναρρώσει μετά το περιστατικό και έκτοτε έχει μεταφερθεί σε ένα γενικό νοσοκομείο στο Τζεοντζού, περίπου 18 μίλια βόρεια του Ιμσίλ.

«Έχουμε ενημερωθεί από εργαζόμενους έκτακτης βοήθειας ότι δεν χρειάζεται σοβαρή θεραπεία», είπε ο εκπρόσωπος.

Η Kim κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο στο γυναικείο αγώνισμα αεροβόλου πιστολιού 10 μέτρων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού την περασμένη εβδομάδα και η εξαιρετικά ήρεμη συμπεριφορά της, αλλά και το ντύσιμό της, έκαναν παγκόσμια αίσθηση στο διαδίκτυο, αποσπώντας επαίνους από διασημότητες, όπως ο ιδιοκτήτης του X, Elon Musk.

Σύμφωνα με την Daily Mail ένας άλλος αξιωματούχος είπε στους δημοσιογράφους ότι η Kim θα υποβληθεί σε ιατρικό έλεγχο, αφού λιποθύμησε στη συνέντευξη Τύπου.

Ο προπονητής της, Kwak Min-su, είπε στους τοπικούς δημοσιογράφους ότι η Kim δεν είχε υποκείμενα προβλήματα υγείας και ότι αντιμετώπιζε «συσσωρευμένη κόπωση» μαζί με ένα πολύ ταραχώδες πρόγραμμα από τα μέσα Ιουλίου.