Ο Ολυμπιακός μπορεί να μην κατάφερε να φύγει με κάποιο θετικό αποτέλεσμα από το «Έμιρεϊτς» κόντρα την Άρσεναλ, αφού ηττήθηκε με σκορ 3-1, αλλά η εμφάνισή του αφήνει πολλές υποσχέσεις ενόψει της συνέχειας.

Όμως, ό,τι έγινε στο Λονδίνο, έμεινε στο… Λονδίνο για τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι πλέον στρέφουν το ενδιαφέρον τους στην αναμέτρηση της Κυριακής (7/10) με τον Αστέρα Τρίπολης.

Σίγουρα οι φίλοι του Ολυμπιακού δεν θα είναι ευχαριστημένοι με την ήττα από την Άρσεναλ, αλλά αυτή δεν ήταν μία… συνηθισμένη ήττα. Αντίθετα, η χθεσινή εμφάνιση των πρωταθλητών –ειδικά στο πρώτο ημίχρονο- ήταν αντάξια των προσδοκιών τους, καθώς άφησε αρκετές υποσχέσεις για το μέλλον. Επίσης, εκτός από τους παίκτες των Πειραιωτών, με καλό… βαθμό από το «Έμιρεϊτς» έφυγε και ο Λεονάρντο Ζαρντίμ.

Το καλύτερο «χαρτί» του Πορτογάλου τεχνικού ήταν η χρησιμοποίηση του Δημήτρη Σιόβα στη θέση του αμυντικού χαφ. Ο Έλληνας μέσος είχε ένα σύνθετο ρόλο, ωστόσο ανταποκρίθηκε -και με το παραπάνω- στις απαιτήσεις του ματς. Ασταμάτητο τρέξιμο, σωστές μεταβιβάσεις και γενικά αρκετή βοήθεια στην αμυντική λειτουργία από τον Σιόβα, ο οποίος ήταν ίσως ο καλύτερος παίκτης του Ολυμπιακού.

Φυσικά, οι Πειραιώτες είχαν και άλλους διακριθέντες. Ο ένας ήταν ο Πάμπλο Κοντρέρας. Ο Χιλιανός σέντερ μπακ πραγματοποίησε ηγετική εμφάνιση στην «ερυθρόλευκη» οπισθοφυλακή, μεταδίδοντας ψυχραιμία στους συμπαίκτες από τον τρόπο που αμυνόταν μέχρι τις μεταβιβάσεις του. Ο άλλος, δεν μπορούσε να είναι άλλος από τον «καλό στρατιώτη», Νταβίντ Φουστέρ. Ο Ισπανός αν και χρησιμοποιήθηκε ως ακραίος, έδειξε γιατί είναι ο άνθρωπος για όλες τις δουλειές. Η άμυνα της Άρσεναλ τον ένιωθε συνέχεια με την πίεση που της ασκούσε και το ασταμάτητο τρέξιμο που έριχνε, ενώ στην επίθεση έψαξε πολλές φορές την κάθετη πάσα.

Αν –όπως λέει ο σοφός λαός- η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, τότε ο Ολυμπιακός έκανε ένα πολύ σημαντικό βήμα προόδου στο «Έμιρεϊτς» ενόψει της συνέχειας σε Σούπερ Λίγκα και Champions League. Έτσι, οι πρωταθλητές θα πρέπει τώρα να μείνουν στο «ίδιο επίπεδο εμφάνισης», όπως δήλωσε μετά το ματς με την Άρσεναλ ο Γιάννης Μανιάτης, και αυτό μπορούν να το αποδείξουν έμπρακτα, την Κυριακή (7/10), κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης.

Πηγή: sport-fm.gr