Ένας 28χρονος άνδρας καταδικάστηκε σήμερα από τη βρετανική δικαιοσύνη σε ποινή φυλάκισης για υποκίνηση σε φυλετικό μίσος μέσω του διαδικτύου. Η γρήγορη καταδίκη του άνδρα δείχνει τη θέληση της κυβέρνησης να αποτρέψει τέτοιου είδους φαινόμενα, προκειμένου να βάλει τέλος στις πρόσφατες ταραχές, που υποκινήθηκαν από την ακροδεξιά.

Έπειτα από μια εβδομάδα που σηματοδοτήθηκε από δεκάδες καταδικαστικές αποφάσεις, στον απόηχο των χειρότερων επεισοδίων στο Ηνωμένο Βασίλειο εδώ και 13 χρόνια, ο Τζόρνταν Πάρλουρ καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 20 μηνών, εκ των οποίων τουλάχιστον τους μισούς μήνες πρέπει να τους εκτίσει υπό κράτηση, λόγω των μηνυμάτων που έστειλε στο Facebook, με τα οποία απηύθυνε κάλεσμα για επίθεση εναντίον ξενοδοχείου που φιλοξενούσε αιτούντες άσυλο.

Η καταδίκη του είναι η πρώτη του είδους από την έναρξη των ρατσιστικών ταραχών που ξέσπασαν μετά τη δολοφονία τριών κοριτσιών την 29η Ιουλίου, με φόντο τις φήμες που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο σχετικά με το προφίλ του υπόπτου. Με τον Έλον Μασκ να κάνει λόγο για μια δίκη που θυμίζει τη «Σοβιετική Ένωση», η υπόθεσή του παρουσιάστηκε από τις Αρχές ως ένα σύμβολο της αποφασιστικότητάς τους να συμπεριλάβουν χρήστες του διαδικτύου και ψηφιακές πλατφόρμες στη δικαστική απάντησή τους στα γεγονότα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ