Ενθουσιασμένος από το ντεμπούτο του με τη φανέλα της εθνικής Ιταλίας παρουσιάστηκε ο Λορέντσο Ινσίνιε. Ο 21χρονος ποδοσφαιριστής της Νάπολι πέρασε στον αγωνιστικό χώρο και σύμφωνα με όσα δήλωσε ο προπονητής του, Τσέζαρε Πραντέλι, ήταν αυτός που άλλαξε προς το θετικό την εικόνα της ομάδας του.

Γεννήθηκε στη Νάπολη και έκανε στην ομάδα της πόλης του τα πρώτα ποδοσφαιρικά του βήματα. Σε ηλικία 18 ετών ευτύχισε να αγωνιστεί σε δύο ματς πρωταθλήματος με τη γαλάζια φανέλα της Νάπολι. Οι άνθρωποι της ομάδας, πιστεύοντας στο ταλέντο του, τον παραχώρησαν δανεικό, πρώτα στην Καβέζε, μετά στη Φότζα και πέρσι στην Πεσκάρα. Οι εμπειρίες αυτές βοήθησαν τον Λορέντσο Ινσίνιε να ωριμάσει ποδοσφαιρικά και να καταφέρει να επιστρέψει στη Νάπολι, διεκδικώντας πλέον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Οι πρώτες εμφανίσεις του με τη φανέλα των «παρτενοπέι» ανάγκασαν τον ομοσπονδιακό προπονητή, Τσέζαρε Πραντέλι, να τον καλέσει στην εθνική για τα πρώτα παιχνίδια της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ της Βραζιλίας. Στο παιχνίδι με τη Βουλγαρία δεν αγωνίστηκε, στο ματς, όμως, κόντρα στη Μάλτα, έκανε την πρώτη του εμφάνιση με το εθνόσημο στο στήθος.

Για αυτή την εμπειρία του, ο Ινσίνιε μίλησε στην «Corriere dello sport». «Είμαι συγκινημένος για το ντεμπούτο μου. Είναι σημαντικό να αγωνίζομαι για πρώτη φορά στην εθνική στα 21 μου χρόνια. Αφιερώνω την πρώτη μου εμφάνιση στην οικογένειά μου που ήταν στο γήπεδο και στο κορίτσι μου που είδε το ματς από την τηλεόραση», είπε ο νεαρός άσος.

Ο Πραντέλι τον πέρασε αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο. Ποια ήταν τα συναισθήματά του εκείνη τη στιγμή; «Ήμουν ήρεμος. Ο κόουτς μου είπε να μπω και να παίξω όπως ξέρω και να μην έχω άγχος. Τον άκουσα κατά γράμμα», λέει γελώντας. Για να συνεχίσει λέγοντας: «Η Μάλτα ήταν κλεισμένη πίσω και ήταν δύσκολο να διασπάσουμε την άμυνά τους. Νομίζω πως έκανα ό,τι καλύτερο μπορούσα. Το γεγονός πως ο κόσμος με χειροκρότησε, με ικανοποιεί. Όπως και τα λόγια του Πραντέλι, που μου έδωσε συγχαρητήρια», σημείωσε ο Ινσίνιε.

Πηγή: sport-fm.gr