Όπως όλα δείχνουν, οι χώροι πρασίνου, οι ελεύθεροι χώροι, οι δημόσιοι χώροι είναι στο στόχαστρο πάσης φύσεως καταστημάτων και επιχειρηματιών. Για μια ακόμα φορά η καφετέρια που νοικιάζει σε ιδιώτη ο Δήμος Μεταμόρφωσης επεκτείνεται σε βάρος του πρασίνου και σε χώρους που δεν προβλέπονται για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων.

Οι εργασίες έγιναν νυχτερινές ώρες, τις ημέρες του χιονιά στην Αθήνα. Για το θέμα ενημερώθηκε η δημοτική αρχή και η τεχνική υπηρεσία του Δήμου Μεταμόρφωσης , των οποίων όμως οι αντιδράσεις είναι αδικαιολόγητα αργές. Όπως δήλωσε στο Δ.Σ. Ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης Μιλτιάδης Καρπέτας η τεχνική υπηρεσία του Δήμου του είπε ότι οι εργασίες γίνονται εντός του χώρου που έχει νοικιάσει ο ενοικιαστής(!), απάντηση που μόνο ο ενοικιαστής ή εκπρόσωπός του θα μπορούσε να δώσει.

Ο εκπρόσωπος του συλλόγου του Βλάχου Σπ. Κατσαούνης επεσήμανε ότι η τεχνική υπηρεσία του Δήμου την προηγούμενη φορά που έγινε το ίδιο υποχρέωσε να ξηλωθούν οι παράνομες κατασκευές. «Τώρα τι έχει αλλάξει», αναρωτήθηκε. Επανέλαβε ότι πάγια θέση των συλλόγων είναι ο σεβασμός του ελεύθερου χώρου και κατέληξε ότι αν ο Δήμος της Μεταμόρφωσης δεν πράξει ότι οφείλει, οι σύλλογοι θα κινήσουν τις περαιτέρω διαδικασίες.

Ο δημοτικός σύμβουλος Στράτος Σαραούδας επεσήμανε ότι καμιά συζήτηση αν είναι ή δεν είναι σύννομη δε μπορεί να γίνει. «Υπάρχει το διάγραμμα κάλυψης. Δείτε το και αμέσως καταλαβαίνετε τι πρέπει να γίνει», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Μιλτιάδης Καρπέτας κλείνοντας το θέμα είπε ότι θεωρεί πως «κάθε κατάστημα είναι και κοινωνικό αγαθό. Δημιουργεί εμπορική κίνηση, θέσεις εργασίες, αναβαθμίζει την πόλη μας. Όμως, δεν επιτρέπεται σε κανέναν να παραβαίνει το κανονιστικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία των καταστημάτων». «Η τεχνική υπηρεσία του Δήμου θα μου φέρει το τι έχει συμβεί στο χώρο και ο Δήμος θα ενεργήσει»κατέληξε.

Να σημειώσουμε ότι μια εβδομάδα μετά τη συζήτηση στο ΔΣ, στο χώρο δεν έχει αλλάξει κάτι. Όπως όλα δείχνουν η τεχνική υπηρεσία δεν έχει εισηγηθεί, μάλλον έχει δυσκολίες με την κατανόηση του διαγράμματος κάλυψης και του τι πρέπει να συμβαίνει σε έναν νοικιασμένο δημοτικό χώρο. Μπορεί να είναι απασχολημένη με το να «περάσει» το έργο π.χ. του διαδημοτικού γηπέδου ( άνω των 3.000.000 ευρώ) σε ένα δήμο που χρωστάει σε πολλούς πολλά.

Σε κάθε περίπτωση οι κάτοικοι της περιοχής δε φαίνονται διατεθειμένοι να αποδεχτούν την κατάσταση και σύντομα προσφεύγουν στις αρμόδιες υπηρεσίες για να επανέλθει η πρότερη κατάσταση.

πηγή: ekfrasi