Είναι από τα ομορφότερα χωριά της Ελλάδας και αυτό δεν μπορεί κανείς να το αμφισβητήσει. Εξάλλου, οι εικόνες από αυτό, μοιάζουν με καρτ ποστάλ. Ο λόγο για το χωριό Άσσος στην Κεφαλονιά, το οποίο έχει συμπεριληφθεί στη λίστα του Conde Nast Traveler με τις πιο όμορφες μικρές πόλεις της Ευρώπης.

Η Άσσος, λοιπόν, είναι το μέρος που αν βρεθείς στο νησί, δε νοείται να μην επισκεφτείς. Οι πολύχρωμες εικόνες που θα αντικρίσεις, θα σε συναρπάσουν. Και κάτι μας λέει πως το κινητό θα «πάρει» φωτιά, απαθανατίζοντας το απίστευτο αυτό χωριό.

Απέχει 30 χλμ. από το Αργοστόλι και βρίσκεται πολύ κοντά στη φημισμένη παραλία του Μύρτου. Η βόλτα στην Άσσο ξεκινά από την κεντρική πλατεία των Παρισίων, που ονομάστηκε έτσι προς τιμήν της βοήθειας που δόθηκε από τη Γαλλία για την ανοικοδόμηση του χωριού μετά τους καταστρεπτικούς σεισμούς του 1953.

Απολαύστε τον περίπατο στα στενά δρομάκια με τα προσεισμικά αρχοντικά, βουτήξτε στα ήρεμα νερά της βοτσαλωτής παραλίας του κόλπου και χαλαρώστε στα γραφικά ταβερνάκια που σερβίρουν ντόπια πιάτα και θαλασσινές γεύσεις.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Άσσος Κεφαλονιάς
Άσσος Κεφαλονιάς
Άσσος Κεφαλονιάς
Άσσος Κεφαλονιάς
Άσσος Κεφαλονιάς