Υλικά
- 1 κ. γλ. ελαιόλαδο
- 1 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 κ. σ. ντοματοπολτό
- 400 γρ. λευκά φασόλια βρασμένα
- 400 γρ. ντομάτες σε κονσέρβα ψιλοκομμένες
- 100 γρ. κατεψυγμένο σπανάκι
- 400 γρ. πακέτο φρέσκα νιόκι
- 2 κ. σ. crème fraîche με μειωμένα λιπαρά
- 25 γρ. παρμεζάνα, ψιλοτριμμένη
- Μια μικρή χούφτα φρέσκο μαϊντανό για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Ζεστάνετε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι για 8-10 λεπτά μέχρι να μαλακώσει αλλά να μην πάρει χρώμα. Ανακατέψτε το σκόρδο και μαγειρέψτε για 1 λεπτό μέχρι να αρωματιστεί.
- Προσθέστε τον πελτέ ντομάτας και τα φασόλια, μαζί με τα υγρά τους, και στη συνέχεια ρίξτε τις ντομάτες.
- Αφήστε να σιγοβράσει, αλατοπιπερώστε καλά και στη συνέχεια προσθέστε το σπανάκι. Ανακατέψτε και μαγειρέψτε για 2-3 λεπτά.
- Προσθέτετε τα νιόκι, σκεπάστε και μαγειρέψτε για άλλα 2-3 λεπτά, στη συνέχεια ξεσκεπάστε και ανακατέψτε την crème fraîche.
- Σιγοβράστε για άλλα 5 λεπτά, προσθέτοντας λίγο βραστό νερό αν χρειαστεί, μέχρι να μαγειρευτούν τα νιόκι.
- Σερβίρετε πασπαλισμένα με παρμεζάνα, φρέσκο μαϊντανό και λίγο μαύρο πιπέρι για το τελείωμα.