Υλικά

  • 225 γρ. στρογγυλό μπρι
  • 1/4 φλ. τσαγιού καβουρδισμένα φουντούκια (χωρίς φλούδα), ελαφρώς ψιλοκομμένα
  • 1/2 φλ. τσαγιού ξύδι σέρι ή μηλόξυδο
  • 5 κ. σ. μέλι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 μικρό κλαδάκι δεντρολίβανο

Εκτέλεση

  1. Βάλτε το ξύδι, το μέλι, το αλάτι και 5 ή 6 βελόνες από το κλαδάκι του δεντρολίβανου σε μια μικρή κατσαρόλα και ανακατέψτε τα. Ζεστάνετε σε μέτρια- δυνατή φωτιά μέχρι να σιγοβράσει. Στη συνέχεια, χαμηλώστε τη φωτιά σε χαμηλή και σιγοβράστε μέχρι το μείγμα να αρχίσει να σκουραίνει στο χρώμα και η υφή του να πήξει σε ένα αραιό σιρόπι, περίπου 5 έως 10 λεπτά.
  2. Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς και τοποθετήστε το μπρι σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Ψήστε μέχρι να μαλακώσει και να φουσκώσει, περίπου 15 λεπτά (κουνήστε το ταψί για να δείτε αν το τυρί έχει λιώσει εντελώς).
  3. Βγάλτε το μπρι από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει για ένα ή δύο λεπτά. Χρησιμοποιήστε μια μεταλλική σπάτουλα για να το μεταφέρετε προσεκτικά σε ένα πιάτο. Περιχύστε το μπρι με τη σάλτσα φουντουκιού με μέλι και ξύδι. Γαρνίρετε με το κλαδάκι δεντρολίβανου.
  4. Σερβίρετε με κομμένα μήλα σε φέτες.