Η εικονιζόμενη γυναίκα, που μεταφέρει τούβλα στο κεφάλι της, κάνει ούτως ή άλλως κάτι από μόνο του δύσκολο. Η φωτογραφία της όμως κάνει τον γύρο του διαδικτύου για κάτι που δεν φαίνεται παρά μόνο αν τη δει κανείς ολόκληρη: Πως μεταφέρει το βαρύ φορτίο της κουβαλώντας ταυτόχρονα ένα μωρό, σε κάτι σαν μάρσιππο, χαμηλά στην πλάτη της.

Η προέλευση της φωτογραφίας δεν είναι γνωστή, όπως εξηγεί η Daily Mail, αλλά πρόσφατα κυκλοφόρησε στο Reddit όπου πολλοί χρήστες σχολίαζαν εντυπωσιασμένοι το πόσο κοντά είναι το μωρό στα τούβλα και το πόσο κινδυνεύει.

«Αυτό είναι συνηθισμένο στην Ινδία, δεν έχουν κάποιον να φροντίσει τα παιδιά τους ούτε μπορούν να καθίσουν σπίτι οι ίδιες οπότε παίρνουν τα παιδιά τους στη δουλειά» έγραψε ένας χρήστης.

«Όταν είσαι μητέρα και φτωχή, κάνεις ό,τι πρέπει να κάνεις. Ναι, είναι άθλιο που αντιμετωπίζει το μωρό αυξημένο κίνδυνο να τραυματιστεί» σχολίασε κάποιος άλλος.

Όπως σημειώνει το Reuters, στην Ινδία εκατομμύρια άνθρωποι απασχολούνται στην κατασκευή τούβλων- πολλές φορές με το χέρι- οπότε η εικόνα δεν είναι ασυνήθιστη.

«Δείτε τα δάχτυλά της… Τόσες ώρες χειρωνακτικής εργασίας… Πονάνε, το ξέρω, αλλά τι μπορεί να κάνει; Ξανατοποθετεί το παιδί στη θέση του και πιάνει ακόμα ένα τούβλο…» ήταν ένα άλλο σχόλιο.

n0lmbvnmvm69y