Ολοκληρώθηκε και σε δεύτερη ανάγνωση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, η συζήτηση και ψήφιση, κατά πλειοψηφία, του νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας, «Ρυθμίσεις για την ψηφιακή Εκπαιδευτική Πύλη και το Ψηφιακό Φροντιστήριο, επαγγελματικός προσανατολισμός στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, μέτρα στήριξης του εκπαιδευτικού συστήματος στις απομακρυσμένες περιοχές».

Υπέρ της αρχής του τάχθηκε η ΝΔ και ο ανεξάρτητος βουλευτής Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς ενώ επιφυλάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Ελληνική Λύση, Πλεύση Ελευθερίας και «Σπαρτιάτες». Το ΚΚΕ μαζί με τη Νέα Αριστερά καταψήφισαν.

Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και Αθλητισμού διαβεβαίωσε ότι μέχρι τη συζήτηση και ψήφισή του στην Ολομέλεια της Βουλής, την ερχόμενη Παρασκευή, 26 Ιουλίου θα προχωρήσει σε περαιτέρω βελτιωτικές αλλαγές ενσωματώνοντας προτάσεις που έχουν καταθέσει φορείς και κόμματα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης ανακοίνωσε την κατάθεση τεσσάρων νέων βελτιωτικών νομοτεχνικών προσθηκών για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας οι οποίες προβλέπουν:

  • Ορισμό υπεύθυνου αθλητικών αξιών, υπεύθυνο του συστήματος ΚΟΥΡΟΣ και υπεύθυνο σχολικού και πανεπιστημιακού αθλητισμού.
  • Κατάργηση της ηλικιακής διάκρισης για τη θητεία σε εκτελεστικές θέσεις των αθλητικών ομοσπονδιών και την καθιέρωση τα 20 έτη θητείας.
  • Αύξηση του ποσοστού συμμετοχής γυναικών στα ψηφοδέλτια αθλητικών εκλογών και πρόβλεψη για συμμετοχή τους στις εκλογές των ομοσπονδιών.
  • Παρακράτηση από τη χρηματοδότηση των διοικήσεων των ομοσπονδιών για χρέη τους προς τα αθλητικά κέντρα που χρησιμοποιούν αλλά δεν έχουν πληρώσει.
  • Λύση στο πρόβλημα των αθλητών με διακρίσεις που λόγω νομικών αστοχιών και πολυπλοκότητας του συστήματος δεν μπορούσαν να διοριστούν.