Ο μισθός του πρίγκιπα Ουίλιαμ για το 2023-2024, το πρώτο πλήρες οικονομικό έτος του ως δούκας της Κορνουάλης αγγίζει το ιλιγγιώδες ποσό των 23,6 εκατομμυρίων λιρών (30,4 εκατομμύρια δολάρια), σύμφωνα με την ετήσια έκθεση που δημοσίευσε το Δουκάτο.

Ο πρίγκιπας ανέλαβε το τίτλο και την περιουσία της Κορνουάλης από τον πατέρα του, τον βασιλιά Κάρολο Γ΄, μετά τη στέψη του τον Μάιο του 2023 και μαζί ορίστηκε προστάτης της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, θέση που κατείχε προηγουμένως η γιαγιά του, βασίλισσα Ελισάβετ Β’.

Το Δουκάτο της Κορνουάλης αξίας άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων είναι ένα από τα μεγαλύτερα και παλαιότερα κτήματα γης στη Βρετανία. Δημιουργήθηκε το 1337 από τον βασιλιά Εδουάρδο Γ’ και χρησιμοποιείται για την παροχή κεφαλαίων για τον διάδοχο του θρόνου. Επί του παρόντος, εξυπηρετεί τον Ουίλιαμ, την Κέιτ Μίντλετον και τα τρία τους παιδιά, τον 11χρονο πρίγκιπα Τζορτζ, την 9χρονη πριγκίπισσα Σάρλοτ και τον 6χρονο πρίγκιπα Λούις.

Το ταμείο εξασφαλίζει τις «επίσημες, φιλανθρωπικές και ιδιωτικές δραστηριότητες» της οικογένειας ενώ η περιουσία αποτελείται από «κτηνοτροφικές μονάδες, κατοικίες, εμπορικά ακίνητα καθώς και δάση, ποτάμια, λατομεία και ακτές που εκτείνονται σε περισσότερα 135.000 στρέμματα γης σε 23 κομητείες στην Αγγλία και την Ουαλία.

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ πληρώνει κανονικά φόρο εισοδήματος, χωρίς να έχουν προστεθεί σε αυτό τα έξοδα του νοικοκυριού, ωστόσο το ποσό παραμένει άγνωστο.