Χειροπιαστά είναι πλέον τα αποτελέσματα των παρεμβάσεων του κ. Νίκου Χαρδαλιά, όσον αφορά την κάθαρση των υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής, από φαινόμενα διαφθοράς, με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς να βρίσκονται σε επιφυλακή για την άμεση αντιμετώπιση του οποιουδήποτε περιστατικού εν τη γενέσει του.

Τελευταίο «λαυράκι» σύμφωνα με πληροφορίες ήταν ο εντοπισμός ενός υποψηφίου οδηγού, ο οποίος το μεσημέρι της Τρίτης πήγε να δώσει εξετάσεις για σήματα στη Διεύθυνση Μεταφορών Βόρειου Τομέα, μάλιστα άρτια… εξοπλισμένος με κρυφή κάμερα, ώστε να έχει πλήρη εικόνα της οθόνης του υπολογιστή ο «σκιώδης» βοηθός του, που περίμενε έξω από το εξεταστικό κέντρο.

Αμέσως μόλις αντιλήφθηκαν το περιστατικό οι εξεταστές, ενημέρωσαν τον αρμόδιο διευθυντή, ο οποίος με τη σειρά του έδωσε εντολή να κρατηθεί ο υποψήφιος σε παρακείμενο χώρο και να του κρατηθεί η ταυτότητα και η κάρτα υποψηφίου.

Εν τω μεταξύ, ειδοποιήθηκε η Άμεση Δράση προκειμένου να προσαχθεί στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα, για να προχωρήσουν οι προβλεπόμενες από τον νόμο διαδικασίες. Έτσι, ο επίδοξος παραβάτης αναμένεται να περάσει τη νύχτα στα κρατητήρια για να παραπεμφθεί αύριο το πρωί στο αυτόφωρο, ενώ του αφαιρέθηκε για δύο χρόνια το δελτίο υποψηφίου, κάτι που σημαίνει ότι δεν έχει δικαίωμα να πάρει στα χέρια του δίπλωμα οδήγησης έως το καλοκαίρι του 2026!

«Η οδηγία του Περιφερειάρχη για μηδενική ανοχή σε ντροπιαστικές νοοτροπίες και πρακτικές άλλων εποχών είναι σαφής και αφορά κάθε λειτουργία, κάθε υπηρεσίας της Περιφέρειας» τονίζουν συνεργάτες του κ. Χαρδαλιά, επισημαίνοντας ότι «αλλάζουν όλα, με τρόπο που να διασφαλίζει τη διαφάνεια και να σέβεται τον πολίτη».

Υπενθυμίζεται, ότι σε αυτή την κατεύθυνση ξεκίνησε ήδη από χθες η πιλοτική εφαρμογή των ψηφιακών ραντεβού στη Διεύθυνση Μεταφορών του Κεντρικού Τομέα Αθηνών, πρακτική που βάζει οριστικό τέλος στα «γρηγορόσημα» που κατέβαλαν οι πολίτες για τη διεκπεραίωση των υποθέσεών τους.