Μπορεί να είναι ο μοναδικός από το τωρινό ρόστερ της Εθνικής ομάδας με μετάλλιο, το χάλκινο στο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας το 2009, αλλά ο Νικ Καλάθης δεν σταματά να ονειρεύεται με το εθνόσημο.

Μιλώντας στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ, ο 35χρονος γκαρντ αναφέρεται στο όνειρο της συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες και δεν κρύβει πως θα νιώσει πραγματικά γεμάτος από την πορεία του με την «επίσημη αγαπημένη» αν πάρει ένα ακόμη μετάλλιο προτού σταματήσει.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Νικ Καλάθη:

Πίσω στο 2009, αρκετά χρόνια πια, όταν άρχιζες τις παρουσίες σου στην Εθνική Ανδρών σκεφτόσουν και μία συμμετοχή σε Ολυμπιακούς αγώνες;

«Ναι, από την αρχή, δε νομίζω ότι υπάρχει αθλητής που να μην την ονειρεύεται. Και ξέρεις, μπορεί με την πρώτη μου χρονιά στην ομάδα να πανηγυρίσαμε ένα μετάλλιο στην Πολωνία, αλλά η επιθυμία ήταν πάντα μεγάλη και να που τώρα θα το ζήσω. Είμαι μάλιστα πολύ ενθουσιασμένος που θα το ζήσω με αυτούς τους τύπους εδώ πέρα, είμαστε πραγματικά καλά μαζί και θα το απολαύσουμε».

Ξέρεις, με την τελευταία απουσία σου κι επειδή είσαι ένας από αυτούς που δεν έλειψαν ποτέ, πολλοί πίστεψαν ότι μπορεί να είχε φτάσει το τέλος της πορείας σου στην Εθνική.

«Οχι φίλε, θέλω να τελειώσω στο γήπεδο με την Εθνική ομάδα. Μου αρέσει να είμαι εδώ, το κάνω επειδή το θέλω, είναι πάντα ωραία στην Εθνική, να παλεύουμε για τον στόχο. Ολοι όσοι είμαστε εδώ κάθε χρόνο το κάνουμε επειδή θέλουμε να κάνουμε κάτι καλό, να δώσουμε χαρά στους ΕΛληνες και σε εμάς για την προσπάθειά μας».

Εσύ πάντως, με ένα μετάλλιο με την Ανδρών και τώρα με συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες μπορείς να νιώθεις γεμάτος από την καριέρα σου στην Εθνική ομάδα;

«Οχι γεμάτος, όχι. Ευχαριστημένος από όσα έχω ζήσει, αλλά γεμάτος θα πω με ένα ακόμα μετάλλιο. Πιστεύω ότι προλαβαίνω με αυτούς εδώ στο ξαναλέω, είμαστε ενωμένοι, δυνατή ομάδα, κάτι καλό μπορούμε να πετύχουμε».