Τα μαχητικά αεροσκάφη της Ρωσίας και της Συρίας δεν έχουν πετάξει σε απόσταση μικρότερη των 10 χιλιομέτρων από το Χαλέπι για εννέα ημέρες, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Η Μόσχα ξεκαθαρίζει πως δεν υπήρξαν πτήσεις δικών της αεροσκαφών στην περιοχή στον απόηχο ακόμα μίας τραγωδίας, των αεροπορικών επιδρομών σε χωριό στο Ιντλίμπ, κοντά στο Χαλέπι, κατά τις οποίες σκοτώθηκαν 26 άνθρωποι κι ανάμεσά τους πολλά παιδιά, καθώς χτυπήθηκαν σχολεία.

Ανθρωπιστικές οργανώσεις έδωσαν τον απολογισμό αυτό κάνοντας λόγο για βομβαρδισμούς από ρωσικά και συριακά  αεροσκάφη, με τη Μόσχα να διαψεύδει τώρα δική της συμμετοχή.

«Είναι τρομερό, ελπίζω να μην είμαστε αναμεμειγμένοι. Είναι το ευκολότερο πράγμα να πω όχι, αλλά επειδή αναλαμβάνω τις ευθύνες μου, χρειάζεται να δω τι θα πει το υπουργείο Άμυνάς μου», είχε δηλώσει νωρίτερα ο Ρώσος πρέσβης στα Ηνωμένα Έθνη Βιτάλι Τσούρκιν.

«Εάν ήταν σκόπιμη, είναι έγκλημα πολέμου. Αυτή η πιο πρόσφατη θηριωδία μπορεί να αποτελεί την πιο θανατηφόρα επίθεση σε σχολείο από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος εδώ και πάνω από πέντε χρόνια», δήλωσε ο Άντονι Λέικ, επικεφαλής της UNICEF.