Αλήθεια, υπάρχει κάποιος που να μη φέρνει στο μυαλό του, όταν ακούει «θερινό σινεμά», ανθισμένες αυλές ή ταράτσες, καρέκλες με τραπεζάκια, τα απέναντι μπαλκόνια με κόσμο έξω να περιμένει στα κλεφτά να δει την ταινία και η μυρωδιά του ποπ κορν να «πλημμυρίζει» τον χώρο; Και όλα αυτά με φόντο τον έναστρο τον αττικό ουρανό.

Επειδή, είμαστε σίγουροι ότι αυτή η εικόνα προκαλεί και σε εσάς μια γλυκιά νοσταλγία, σας έχουμε παρακάτω σε ποια θερινά σινεμά της πόλης μπορείτε να δείτε έξι κλασικά αριστουργήματα του παγκόσμιου κινηματογράφου που κυκλοφορούν σε επανέκδοση.

Τελευταία έξοδος: Ρίτα Χέιγουορθ

Ο πρώην τραπεζίτης Άντι καταδικάζεται σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία της γυναίκας του και του εραστή της, ένα έγκλημα που αρνείται ότι διέπραξε. Μέσα στις βίαιες συνθήκες της φυλακής γίνεται φίλος με έναν συγκρατούμενό του, τον Ρεντ, ξεκινώντας ένα ταξίδι επιβίωσης, φιλίας, ελπίδας και αναζήτησης της ελευθερίας. Με την πάροδο των χρόνων, το αδάμαστο πνεύμα και η εφευρετικότητα του Άντι οδηγούν σε μια απροσδόκητη δικαίωση…

Σκηνοθεσία: Φρανκ Ντάραμποντ
Σενάριο: Φρανκ Ντάραμποντ (βασισμένο σε νουβέλα του Στίβεν Κινγκ)
Πρωταγωνιστούν: Τιμ Ρόμπινς, Μόργκαν Φρίμαν
Έτος Παραγωγής: 1994
Διάρκεια: 142 λεπτά
Διανομή: Summer Classics

Πού προβάλλεται
ΕΚΡΑΝ: ΠΕ – ΤΕ στις 20:50
ΖΕΦΥΡΟΣ: ΠΕ – ΤΕ στις 20:50
ΟΑΣΙΣ: ΠΕ – ΤΕ στις 22:30
ΑΜΙΚΟ: ΠΕ – ΚΥ στις 22:15 και ΔΕ – ΤΕ στις 19:10
ΑΝΟΙΞΙΣ: ΠΕ – ΚΥ στις 20:50 και ΔΕ – ΤΕ στις 22:15

Vertigo

O Σκότι, ένας πρώην ντετέκτιβ της αστυνομίας που πάσχει από ακροφοβία, προσλαμβάνεται για να παρακολουθεί τη Μάντλιν, τη σύζυγο ενός γνωστού του που πιστεύει ότι έχει καταληφθεί από ένα πνεύμα. Η εμμονή του Σκότι με τη Μάντλιν μεγαλώνει καθώς εμπλέκεται όλο και περισσότερο στην υπόθεση, αποκαλύπτοντας μυστικά και ξετυλίγοντας το μυστήριο της παράξενης συμπεριφοράς της, με τραγικές συνέπειες.

Σκηνοθεσία: Άλφρεντ Χίτσκοκ
Σενάριο: Άλεκ Κόουπελ, Σάμιουελ Α. Τέιλορ (βασισμένο σε μυθιστόρημα του Μ. Νάρσεζακ)
Πρωταγωνιστούν: Τζέιμς Στιούαρτ, Κιμ Νόβακ
Έτος Παραγωγής: 1958
Διάρκεια: 128 λεπτά
Διανομή: Summer Classics

Πού προβάλλεται
ΡΙΒΙΕΡΑ: ΔΕ – ΤΕ στις 21:00

«Πρόγευμα στο Τίφανις»

Η Χόλι Γκολάιτλι, μια ανέμελη κοσμική Νεοϋορκέζα με άψογο στιλ και αγάπη για τα ωραία πράγματα, επιδιώκει να εξασφαλίσει έναν πλούσιο σύζυγο. Όταν ο Πολ, ένας άσημος συγγραφέας που συντηρείται οικονομικά από μια πλούσια γυναίκα γίνεται ο νέος της γείτονας, αρχίζουν να έλκονται ο ένας από τον άλλον. Παρότι η Χόλι προσπαθεί να κρατήσει τα πράγματα επιφανειακά στη χαοτική αναζήτησή της για ασφάλεια, η σχέση τους βαθαίνει, σε ένα ταξίδι αυτογνωσίας με φόντο μια εξιδανικευμένη Νέα Υόρκη του 1960.

Σκηνοθεσία: Μπλέικ Έντουαρντς
Σενάριο: Τζορτζ Άξελροντ (βασισμένο σε νουβέλα του Τρούμαν Καπότε)
Πρωταγωνιστούν: Όντρεϊ Χέπμπορν, Τζορτζ Πέπαρντ
Έτος Παραγωγής: 1961
Διάρκεια: 115 λεπτά
Διανομή: Summer Classics

Πού προβάλλεται
ΦΛΕΡΥ: ΤΡ – ΤΕ 20:45

Σιωπηλός Μάρτυς

Ένας φωτογράφος με σπασμένο πόδι για να ανακουφίσει την πλήξη του κατασκοπεύει τους γείτονες από το παράθυρό του, παρατηρώντας την ιδιωτική τους ζωή. Το ηδονοβλεπτικό του χόμπι παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις όταν υποψιάζεται ότι αυτό που είδε ήταν φόνος, κι αποφασίζει να προσπαθήσει να εξιχνιάσει ο ίδιος το έγκλημα, με τη βοήθεια της αριστοκρατικής φίλης αλλά και της νοσοκόμας του.

Σκηνοθεσία: Άλφρεντ Χίτσκοκ
Σενάριο: Τζον Μάικλ Χέιζ (βασισμένο σε διήγημα του Κόρνελ Γούλριτς)
Πρωταγωνιστούν: Τζέιμς Στιούαρτ, Γκρέις Κέλι
Διάρκεια: 112 λεπτά
Διανομή: Summer Classics

Πού προβάλλεται
ΒΟΞ: ΣΑ – ΚΥ στις 23:00
ΚΗΠΟΣ: ΔΕ – ΤΕ στις 23:00

Η Θηλιά

Δύο νεαροί, ο Μπράντον Σο και ο Φίλιπ Μόργκαν, στραγγαλίζουν τον πρώην συμμαθητή τους, Ντέιβιντ, στο διαμέρισμά τους στο Μανχάταν. Διαπράττουν το ανατριχιαστικό έγκλημα ως διανοητική άσκηση: Θέλουν να αποδείξουν την «ανωτερότητά» τους διαπράττοντας τον «τέλειο φόνο» και μετά να το γιορτάσουν στον ίδιο χώρο με ένα δείπνο, που όμως δεν θα πάει καθόλου όπως θα ήθελαν…

Σκηνοθεσία: Άλφρεντ Χίτσκοκ
Σενάριο: Άρθουρ Λόρεντς, Χιουμ Κρόνιν, Μπεν Χεχτ (βασισμένο σε θεατρικό έργο του Πάτρικ Χάμιλτον)
Πρωταγωνιστούν: Τζέιμς Στιούαρτ, Τζον Νταλ, Φάρλεϊ Γκρέιντζερ
Διάρκεια: 80 λεπτά
Διανομή: Summer Classics

Πού προβάλλεται
ΕΚΡΑΝ: ΠΕ – ΤΕ στις 23:20

The Straight Story

Όταν ο ηλικιωμένος Άλβιν μαθαίνει ότι ο αδελφός του, Λάιλ υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο, αποφασίζει να ξανασμίξει μαζί του, παρά τα πολλά χρόνια αποξένωσης. Χωρίς δίπλωμα οδήγησης, ο Άλβιν ξεκινάει ένα ταξίδι 240 μιλίων από την Αϊόβα ως το Ουισκόνσιν με το μικρό χορτοκοπτικό τρακτέρ του.Η διαδρομή του μέσα από τα αχανή τοπία των μεσοδυτικών πολιτειών σημαδεύεται από συναντήσεις με διαφορετικούς ανθρώπους, ενώ μοιράζεται μαζί τους σκέψεις για τη ζωή, το γήρας και τη συμφιλίωση, σε μια αληθινή ιστορία συγκλονιστικής αποφασιστικότητας.

Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Λιντς
Σενάριο: Τζον Ρόουτς, Μέρι Σουίνι
Πρωταγωνιστούν: Ρίτσαρντ Φάρνσγουορθ, Σίσι Σπέισεκ, Χάρι Ντιν Στάντον
Διάρκεια: 112 λεπτά
Διανομή: Summer Classics

Πού προβάλλεται
ΗΛΕΚΤΡΑ: ΔΕ – ΤΡ στις 21:00