Υλικά
- 125 γρ. ανάλατο βούτυρο, συν επιπλέον για το ταψί
- 300 γρ. μπισκότα με καρύδια, ψιλοθρυμματισμένα
- 200 γρ. 70% μαύρη σοκολάτα
- 100 γρ. μαύρη σοκολάτα με γεύση πορτοκάλι
- 250 γρ. τυρί μασκαρπόνε
- 280 γρ. μαλακό τυρί με πλήρη λιπαρά
- 50 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 κ. σ. κακάο σε σκόνη
- 150 ml κρέμα γάλακτος
- Λεπτοκομμένες φλούδες πορτοκαλιού, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Βουτυρώστε και στρώστε τη βάση μιας φόρμας κέικ 20 εκατοστών.
- Λιώστε το βούτυρο και ανακατέψτε το με τα θρυμματισμένα καρύδια. Πιέστε το μείγμα καλά μέσα στη φόρμα χρησιμοποιώντας το πίσω μέρος ενός κουταλιού για να δημιουργήσετε μια ομοιόμορφη στρώση βάσης και, στη συνέχεια, τοποθετήστε στο στο ψυγείο ενώ ετοιμάζετε την επικάλυψη.
- Σπάστε τη σοκολάτα σε ένα πυρίμαχο μπολ και λιώστε σε μπεν μαρί. Αφήστε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς.
- Ανακατέψτε το μασκαρπόνε, το μαλακό τυρί, τη ζάχαρη άχνη και το κακάο σε ένα άλλο μπολ και στη συνέχεια ρίξτε σιγά σιγά τη σοκολάτα, ανακατεύοντας να ενωθούν καλά.
- Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος μέχρι να πήξει και στη συνέχεια προσθέστε τη στο μείγμα σοκολάτας.
- Ρίξτε το μείγμα σοκολάτας πάνω από τη βάση, απλώστε ομοιόμορφα και τοποθετήστε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες, μέχρι να σταθεροποιηθεί.
- Σκορπίστε το ξύσμα πορτοκαλιού για να σερβίρετε.