Οι συνεχείς αγωνιστικές υποχρεώσεις δεν επιτρέπουν στους ανθρώπους του Ολυμπιακού να ανασάνουν, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως έχουν αμελήσει το θέμα απόκτησης ξένου γκαρντ. Η απόφαση για ενίσχυση με περιφερειακό είναι ειλημμένη και δεν άλλαξε κάτι επ’ αυτού η επαρκής παρουσία της τριάδας Σπανούλη-Λο-Σλούκα στα ματς με Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ και Παναθηναϊκό, όπου έπαιξε η ομάδα για πρώτη φορά χωρίς τον μεγάλο άτυχο Βαγγέλη Μάντζαρη.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας φαίνεται πως ακόμη δεν έχει καταλήξει στον εκλεκτό. Και επειδή δεν βρίσκει αυτό που ακριβώς θέλει, είναι πιθανό να αλλάξει το πλάνο που έχει στο μυαλό του. Ιδεατό θα ήταν για τον προπονητή του Ολυμπιακού να βρει έναν αγωνιστικό κλώνο του Μάντζαρη, δηλαδή καλό οργανωτή, αμυντικό και σουτέρ, χωρίς ιδιαίτερες αξιώσεις για… κουβάλημα της μπάλας. Όμως μέχρι στιγμής δεν έχει καλυφθεί από όσους παίκτες κυκλοφορούν στην αγορά.

Κι όσο στην αγορά κυκλοφορούν παίκτες της ποιότητας του Τζέρεμι Πάργκο, δεν μπορεί να αποκλείσει κανένας πως θα γίνει στροφή προς αυτόν. Ναι, δεν είναι οργανωτής και δεν διακρίνεται για την άμυνά του, ωστόσο ο Αμερικανός άσος μπορεί να βοηθήσει πολύ τον Βασίλη Σπανούλη που έχει επωμιστεί μεγάλο βάρος δημιουργικών και εκτελεστικών αρμοδιοτήτων.

Ασφαλώς δεν πρόκειται για εύκολη περίπτωση. Ο 26χρονος άσος έχει προτεραιότητα να βρει ομάδα στο ΝΒΑ και δύσκολα θα σκεφτεί να επιστρέψει στην Ευρώπη παρά μόνο για ένα πολύ καλό συμβόλαιο (που δεν φαίνεται πιθανό θα του προσφέρει ο Ολυμπιακός). Όμως οι μέρες περνούν, οι περισσότερες ομάδες στο ΝΒΑ κάνουν τις κινήσεις τους για να συμπληρώσουν τα κενά τους μπαίνοντας στην τελική ευθεία της σεζόν και ο Πάργκο παραμένει εδώ και δύο εβδομάδες-από τη στιγμή που αποδεσμεύτηκε από τους Καβαλίερς-άνεργος.

Υπενθυμίζεται πως ο Ολυμπιακός έχει δικαίωμα απόκτησης παίκτη που θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στο υπόλοιπο της Ευρωλίγκας μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου, ενώ αυτός που θα έρθει δεν θα μπορεί να παίξει απέναντι στη Χίμκι.

Πηγή: sport-fm.gr