Γνωστός επιχειρηματίας βρέθηκε να είναι κατηγορούμενος για κλεπταποδοχή πολυτελούς αυτοκινήτου.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο επιχειρηματίας αγόρασε το πολυτελές όχημα από μάντρα των βορείων προαστίων στην Αττική, τότε που δεν περίμενε ότι θα τρέχει στα… δικαστήρια ως κατηγορούμενος. Το πολυτελές αυτοκίνητο αποδείχτηκε ότι ήταν κλεμμένο από τη Γερμανία. Και το μπλέξιμο δε σταμάτησε εκεί, όπως περιέγραψε ο επιχειρηματίας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «Star».

«Ο ίδιος έμπορος, από τον οποίο αγόρασα το πολυτελές όχημα, που αποδείχτηκε ότι ήταν κλεμμένο, ανέλαβε να πουλήσει το προηγούμενο αυτοκίνητό μου και το υπεξαίρεσε. Το πούλησε παράνομα χωρίς το γνήσιο της υπογραφής μου. Έπεσα θύμα μιας εγκληματικής οργάνωσης, που αποδεικνύεται ότι έχει πρόσβαση και στη διοίκηση. Όταν αναζήτησα τα έγγραφα του υπεξαιρεθέντος αυτοκινήτου, ανακάλυψα ότι ο φάκελος είχε εξαφανιστεί από την αρμόδια υπηρεσία», ανέφερε ο επιχειρηματίας.

«Είναι δεδομένο πως αυτή η μάντρα αυτοκινήτων μαζί με συνεργασία υπαλλήλων διοργάνωσε το έγκλημα, γιατί μιλάμε για σωρεία αδικημάτων: κακουργηματική υπεξαίρεση, πλαστογραφία. Άρα, είναι δεδομένο ότι μιλάμε για οργάνωση που έχει αυτόν αποκλειστικά τον στόχο. Θεωρούμε ότι είναι πολύ πιθανό να μπλέκεται και με το κύκλωμα των Αθηνών, που αποκαλύφθηκε πριν από λίγες μέρες», δήλωσε στο «Star» o δικηγόρος, Θ. Καραγιάννης.

Αν το αυτοκίνητο που θα αγοράσει κάποιος είναι εισαγωγής, θα πρέπει να υπάρχουν πρωτότυπα:

  • άδεια κυκλοφορίας,
  • το ΚΤΕΟ της χώρας προέλευσης,
  • τα πιστοποιητικά συμμόρφωσης από το τελωνείο,
  • το τιμολόγιο (το πρωτότυπο), το οποίο θα πρέπει να αναγράφει και τα χιλιόμετρα που έχει κάνει το αυτοκίνητο
  • και το πιο σημαντικό από όλα: θα πρέπει να υπάρχει διασάφιση τελωνείου ότι έχει γίνει έλεγχος Σένγκεν και είναι αρνητικός, που σημαίνει ότι το αμάξι δεν είναι κλεμμένο.