Η Χεζμπολάχ φαίνεται πως είναι έτοιμη να δράσει εναντίον του Ισραήλ «ανεξάρτητα» από την αναμενόμενη ιρανική απάντηση στη δολοφονία δύο ηγετών της Χαμάς, αναφέρει το CNN, επικαλούμενο δύο πηγές που γνωρίζουν πληροφορίες για το θέμα.

Μία από τις πηγές αναφέρει ότι η Χεζμπολάχ κινείται με ταχύτερο ρυθμό από το Ιράν στην προετοιμασία μιας επίθεσης, την οποία η τρομοκρατική οργάνωση του Λιβάνου φαίνεται ότι θα εξαπολύσει τις επόμενες ημέρες. Σύμφωνα με το αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο, πολλοί αξιωματούχοι λένε ότι το Ιράν φαίνεται να επεξεργάζεται ακόμη τα σχέδια αντιποίνων, ενώ ένας Αμερικανός στρατιωτικός αξιωματούχος αναφέρει ότι η Τεχεράνη έχει ήδη κάνει κάποιες – αλλά όχι όλες – από τις αναμενόμενες προετοιμασίες για μια μεγάλης κλίμακας επίθεση εναντίον του Ισραήλ.

Η δεύτερη πηγή λέει ότι, σε αντίθεση με το Ιράν, η Χεζμπολάχ μπορεί πιθανότατα να ξεκινήσει μια επίθεση με λίγα έως καθόλου προηγμένα στοιχεία, καθώς ο Λίβανος συνορεύει με το Ισραήλ. Η πηγή προσθέτει ότι δεν είναι σαφές πώς ή αν η Ισλαμική Δημοκρατία και ο Λιβανέζος αντιπρόσωπός της συνεργάζονται για μια πιθανή επίθεση και ότι ορισμένοι αξιωματούχοι πιστεύουν ότι μπορεί να μην είναι στην ίδια σελίδα σχετικά με το πώς να προχωρήσουν.