Ο Μίλτος Τεντόγλου επιβεβαίωσε ότι είναι ο κορυφαίος στο άλμα εις μήκος, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο και στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024, έπειτα από αυτούς του Τόκιο, με τον ίδιο να απολαμβάνει, όπως είπε, την απονομή.

Το βράδυ της Τρίτης (6/8) ο έλληνας αθλητής πρόσθεσε ακόμη ένα χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες, μεγαλώνοντας κι άλλο τη συλλογή του. Μία μέρα μετά ήταν η σειρά της απονομής. Μια απονομή που ήταν ξεχωριστή για την Ελλάδα, αφού αυτό ήταν το πρώτο χρυσό μετάλλιο στη φετινή διοργάνωση, οπότε ακούστηκε και ο Εθνικός μας Ύμνος.

Μια απονομή που επιβεβαιώνει το πόσο σπουδαίος αθλητής είναι ο Τεντόγλου, αφού κατάφερε να γίνει μόλις ο δεύτερος, μετά τον θρυλικό Καρλ Λιούις, που διατήρησε τα πρωτεία στο άλμα εις μήκος σε δύο συνεχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες!

«Ωραία απονομή! Το ευχαριστήθηκα», είπε ο δις χρυσός Ολυμπιονίκης στη συνέχεια και πρόσθεσε: «Έχω ακούσει πάρα πολλές φορές τον Εθνικό Ύμνο σε πάρα πολλά μέρη του κόσμου. Κάθε φορά είναι διαφορετικό. Μπορώ να πω ότι στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι ακόμα πιο σημαντικό».

Συνεχίζοντας, ο έλληνας αθλητής τόνισε: «Μου άρεσε, γιατί υπήρχαν άτομα και στις κερκίδες, που δεν υπήρχαν στο Τόκιο. Αισθάνομαι περήφανος. Τα είδα όλα τα άλματά μου, όλες τις λεπτομέρειες. Ευχαριστημένος είμαι».

Όσο για τα άλματα του τελικού, όπου θριάμβευσε, είπε: «Ήταν όλα μεγάλα άλματα, τεχνικά ήταν ωραία. Υπήρχαν κάποια πράγματα που μπορούσα να αλλάξω τη φόρα μου. Είχα ένα ζήτημα πάλι με τα παπούτσια μου και έπρεπε να παίξω με καινούργια, που δεν είχα χρόνο να συνηθίσω».