Τουλάχιστον 15 συλλήψεις έκανε η Μητροπολιτική Αστυνομία στο Λονδίνο μετά τις μεγάλες ειρηνικές αντιδιαδηλώσεις που έγιναν το απόγευμα της Τετάρτης σε πολλές πόλεις της Βρετανίας, μετά τα χαοτικά επεισόδια των τελευταίων ημερών.

Οι 10 συλλήψεις έγιναν στο Κρόιντον, τέσσερις στο Γουόλθαμ Φόρεστ και μία στο Χούνσλοου.

Οι αντιρατσιστικές διαμαρτυρίες στο Γουόλθαμ και το Φίντσλεϊ «πέρασαν χωρίς σημαντικά επεισόδια», ανέφερε η Met, αλλά αντιμετώπισαν «αντικοινωνική συμπεριφορά από μια μικρή ομάδα στο Κρόιντον που δεν σχετιζόταν με καμία διαμαρτυρία, αλλά είχε πρόθεση να προκαλέσει προβλήματα».

Στο Κρόιντον, τέσσερα άτομα συνελήφθησαν ως ύποπτοι για παραβίαση της διαταγής διάλυσης, άλλα τέσσερα ως ύποπτοι για βίαιη διατάραξη, ένας ως ύποπτος για επίθεση εναντίον εργαζόμενου σε υπηρεσία έκτακτης ανάγκης και ένας ως ύποπτος για εξοπλισμό για εμπρησμό.

Στο Γουόλθαμ Φόρεστ, δύο συνελήφθησαν ως ύποπτοι για κατοχή επιθετικού όπλου – που σύμφωνα με την αστυνομία ήταν ένα μαχαίρι με κλειδαριά και ένα μπαστούνι του γκολφ – ένας ως ύποπτος για μέθη και διατάραξη της τάξης και ένας ως ύποπτος για παρεμπόδιση στάσης και έρευνας.

Η σύλληψη στο Χούνσλοου αφορούσε την κατοχή επιθετικού όπλου.

Άνδρας κυνηγούσε αυτοκίνητο με αλυσοπρίονο

Η αστυνομία στο Μάντσεστερ λέει ότι συνέλαβε έναν άνδρα γύρω στα 30 ως ύποπτο για βιαιοπραγία, μετά από ένα βίντεο που εμφανίστηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που τον δείχνει να κυνηγά ένα αυτοκίνητο με αλυσοπρίονο.

Το βίντεο που μοιράστηκε στο X από μια μουσουλμανική ομάδα με την ονομασία DOAM (Documenting Oppression Against Muslims), φαίνεται να δείχνει έναν άνδρα να κυνηγάει ένα όχημα με ένα αλυσοπρίονο σε ένα βενζινάδικο.

Η αστυνομία του ευρύτερου Μάντσεστερ δήλωσε: «Πληροφορηθήκαμε για ένα βίντεο που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το οποίο δείχνει έναν άνδρα να πλησιάζει ένα όχημα έχοντας στην κατοχή του ένα αλυσοπρίονο το βράδυ της Δευτέρας. Οι αστυνομικοί μας ενήργησαν γρήγορα και χθες το βράδυ συνέλαβαν έναν άνδρα ηλικίας 30 ετών ως ύποπτο για βιαιοπραγία. Παραμένει υπό αστυνομική κράτηση για ανάκριση και οι έρευνες συνεχίζονται».

Κ άλλες συλλήψεις που σχετίζονται με τα επεισόδια:

Τρία άτομα έχουν συλληφθεί στο Καρλάιλ ως ύποπτοι για αδικήματα δημόσιας τάξης που σχετίζονται με διαδικτυακές αναρτήσεις με σκοπό την πρόκληση θρησκευτικού μίσους. Οι τρεις συλλήψεις έγιναν κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης νωρίτερα την Τετάρτη.

Ένας 18χρονος, ο Κόουλ Στιούαρτ στο Ντάρλινγκτον, πέταξε πέτρες και άλλα αντικείμενα στους αστυνομικούς που είχαν αναπτυχθεί για βίαιες διαταραχές στην πόλη το βράδυ της Δευτέρας. Το Αστυνομικό Τμήμα του Ντάρχαμ δήλωσε ότι ο Στιούαρτ συνελήφθη στον τόπο του εγκλήματος και δήλωσε χθες ένοχος για βίαιη διατάραξη της τάξης.

Θα καταδικαστεί στο Δικαστήριο του Τέσαϊντ την Παρασκευή.