Στο έλεος της βίας συνεχίζει να είναι η Βρετανία μετά τη δολοφονία των τριών κοριτσιών σε ένα μάθημα χορού με θέμα την Τέιλορ Σουίφτ στο Σάουθπορτ. Εκατοντάδες πολίτες βγήκαν στους δρόμους στο Σάντερλαντ σε προγραμματισμένη διαδήλωση και η κατάσταση δεν άργησε να ξεφύγει αφού λεηλάτησαν και πυρπόλησαν ένα αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Οι διαδηλωτές συγκρούστηκαν με τις αρχές αφού περικύκλωσαν ένα τζαμί και πέταξαν τούβλα στους αστυνομικούς.

Φλόγες εθεάθησαν να κατακλύζουν το κεντρικό αστυνομικό γραφείο στο Waterloo Place, καθώς οι ταραξίες εθεάθησαν να αναποδογυρίζουν τραπέζια και έπιπλα στο εσωτερικό του.



Οι δράστες στη συνέχεια ανέτρεψαν ένα αυτοκίνητο πριν το βάλουν φωτιά στο κέντρο του Σάντερλαντ, ενώ άλλοι ψέκασαν με πυροσβεστικό αφρό ένοπλους αστυνομικούς.



Οι ταραχές ακολουθούν προηγούμενα ξεσπάσματα βίας στο Λονδίνο και στο Χάρτλπουλ την Τετάρτη, στον απόηχο των τραγικών θανάτων στο Σάουθπορτ τη Δευτέρα.

Στη διάρκεια των συγκρούσεων τραυματίστηκαν τρεις αστυνομικοί και δύο εξ αυτών νοσηλεύονται, σύμφωνα με την ενημέρωση από την τοπική αστυνομική διεύθυνση, στην οποία γίνεται επίσης λόγος για οκτώ συλλήψεις.