Χαμός επικρατεί στο Σάουθπορτ της Βρετανίας έξω από τζαμί σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επίθεση με μαχαίρι που σημειώθηκε στην πόλη με θύματα τρία μικρά παιδιά κι ακόμη εφτά τραυματίες.

Οργισμένο πλήθος είχε συγκεντρωθεί έξω από το κτίριο και πετούσε αντικείμενα και πέτρες.

Σύμφωνα με το Sky News επενέβη η αστυνομία με αποτέλεσμα να υπάρξει μεγάλη ένταση μεταξύ του πλήθους και των δυνάμεων καταστολής.

Ένα βαν της αστυνομίας τυλίχθηκε στις φλόγες με μαύρο καπνό να γεμίζει τον αέρα. Μασκοφόροι νεαροί έψαχναν το έδαφος για τούβλα που βρίσκονται στο πάτωμα για να τα πετάξουν στους αστυνομικούς, οι οποίοι είναι ντυμένοι με εξοπλισμό των ΜΑΤ.



Ακούστηκαν βαριά χτυπήματα καθώς τα βαν δέχονταν χτυπήματα και οι αστυνομικοί σήκωναν τις ασπίδες τους ενάντια στα εισερχόμενα βλήματα. Αρκετά αντικείμενα έχουν επίσης πεταχτεί κατά των αστυνομικών που ανταποκρίθηκαν στο περιστατικό, με τούβλα, μπουκάλια και γλάστρες με φυτά να έχουν σπάσει στο έδαφος.

Η ένταση σύμφωνα με τις αρχές οφείλεται στη διασπορά ψευδών ειδήσεων σχετικά με την καταγωγή του δράστη του χθεσινού μακελειού.

Ορισμένοι αστυνομικοί υπέστησαν, όπως φαίνεται, ελαφρά τραύματα στις χαοτικές σκηνές έξω από το τζαμί στο Σάουθπορτ.

Στη μνήμη των τριών θυμάτων, ηλικίας από έξι ως εννέα ετών οι κάτοικοι αποτίουν φόρο τιμής υπό αστυνομικό κλοιό στο παραθαλάσσιο θέρετρο κοντά στο Λίβερπουλ, ενώ πληθαίνουν τα διαδικτυακά μηνύματα συμπαράστασης προς τη δασκάλα Leanne Lucas, διοργανώτρια της εκδήλωσης, η οποία συγκαταλέγεται στους τραυματίες.

Τα ονόματα των τριών κοριτσιών που έχασαν τη ζωή τους δόθηκαν στη δημοσιότητα. Η μικρότερη σε ηλικία, μόλις 6 ετών ονομάζεται Bebe King.