Με την 9η θέση στον τελικό του άλματος επί κοντώ, έχοντας ως επίδοση τα 4,70μ., ολοκλήρωσε την παρουσία της στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 η Κατερίνα Στεφανίδη.

Στη διάρκεια της καριέρας της η ελληνίδα πρωταθλήτρια έχει ζήσει πολλές μεγάλες στιγμές… Χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες (2016), ένα χρυσό και τρία χάλκινα σε παγκόσμια πρωταθλήματα, τρία χρυσά και τέσσερα ασημένια σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Η Στεφανίδη, με λίγα λόγια, είναι η κορυφαία αθλήτρια που έχει βγάλει η χώρα μας, γι’ αυτό και κανείς δεν μπορεί να της… κρατήσει κακία για την 9η θέση στο Παρίσι.

Το ήξερε και η ίδια, άλλωστε, ότι αυτή τη φορά το… μενού δεν θα είχε μετάλλιο. Είχε φανεί από τις δηλώσεις της μετά τον προκριματικό. Όπως και να έχει, όμως, στα 34 της χρόνια πλέον προσπάθησε για το καλύτερο και το καλύτερο τελικά ήταν η 9η θέση με άλμα στα 4,70μ.

Η Στεφανίδη πέρασε με τη 2η προσπάθεια τα 4,40μ., με την πρώτη τα 4,60μ. και με την πρώτη και τα 4,70μ., στα 4,80μ. όμως δεν τα κατάφερε και ολοκλήρωσε την παρουσία της στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, τους τελευταίους της καριέρας της κατά πάσα πιθανότητα, με την 9η θέση.