Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στην πυρκαγιά που ξέσπασε σε χορτολιβαδική έκταση της περιοχής Ορνέ του Δήμου Αγ. Βασιλείου, στο σημείο Χωρδάκι Ρεθύμνου.

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής ενισχύθηκαν με δασοκομάντος από την Αθήνα κι αυτήν την στιγμή στην κατάσβεση επιχειρούν 222 άνδρες με 14 πεζοπόρα τμήματα και 47 οχήματα ενώ στην προσπάθεια συνδράμουν και εθελοντές μαζί με υδροφόρες ΟΤΑ.

Οι δυνάμεις ενισχύθηκαν πριν από λίγη ώρα από 35 δασοκομάντος οι οποίοι φτάσανε αεροπορικώς από Αθήνα και ενώθηκαν με τις δυνάμεις πυρόσβεσης στο Ρέθυμνο. Τα μέτωπα της φωτιάς βρίσκονται στην Αγία Παρασκευή του δήμου Αμαρίου, στον Άγιο Ιωάννη Αμαρίου και η συγκεκριμένη φωτιά κατευθύνεται προς Αγία Γαλήνη όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπεύθυνος πολιτικής προστασίας της περιφερειακής ενότητας Ρεθύμνης Μιχάλης Σαρρής.

Από την απέναντι πλευρά, τα μέτωπα αφορούν στο ‘Ανω Μέρος Αμαρίου, Χορδάκι Αμαρίου και Ορνέ Αγίου Βασιλείου. Σημαντική εξέλιξη για τα μέτωπα της φωτιάς είναι το γεγονός ότι το χωριό και οικισμός της Αγίας Παρασκευής, αυτή την ώρα έχει σωθεί, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Σαρρής, ενώ ενημέρωσε παράλληλα πως, έχουν καεί εκατοντάδες ελιές, γεωργική και χορτολιβαδική έκταση, με τους πυροσβέστες να προλαβαίνουν τις φλόγες, μέτρα, όπως χαρακτηριστικά είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, πριν εισβάλουν στο χωριό της Αγίας Παρασκευής.

Σε τρία μέτωπα συνεχίζει να καίει η φωτιά που ξεκίνησε στα σύνορα των Δήμων Αγίου Βασιλείου και Αμαρίου με τις φλόγες να έχουν φτάσει σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια στην Αγία Παρασκευή Αμαρίου όπως τονίζει το τοπικό μέσο rethemnosnews.gr.

Η περιοχή βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης καθώς απειλείται άμεσα ο οικισμός.

Εκκενώθηκε το χωριό Αγία Παρασκευή

Μήνυμα προς τους κατοίκους της Αγίας Παρασκευής στάλθηκε νωρίς το απόγευμα από το 112, σύμφωνα με το οποίο πρέπει να απομακρυνθούν προς την περιοχή Μάνδρες Ρεθύμνου.

«Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Αγία Παρασκευή, απομακρυνθείτε προς Μάνδρες Ρεθύμνου. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».