Δύσκολη είναι η κατάσταση στη φωτιά που εκδηλώθηκε στο Ρέθυμνο το μεσημέρι, σε χορτολιβαδική έκταση της περιοχής Ορνέ του Δήμου Αγ. Βασιλείου, στο σημείο Χωρδάκι.

Η Αγία Παρασκευή απειλείται και δίδεται τεράστιος αγώνας για να μην καούν σπίτια. Πρόκειται για ένα ορεινό, μικρό χωριό, έναν οικισμό ζωσμένο από πράσινο και ελαιώνες, ο οποίος έχει εκκενωθεί, με πυροσβέστες και αστυνομικούς να ελέγχουν τα σπίτια, ώστε να απομακρυνθεί και ο τελευταίος κάτοικος.

Οι κάτοικοι που αποχώρησαν είναι ηλικιωμένοι. Η περιοχή βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και όπως είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο Μιχάλης Σαρρής, υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής ενότητας Ρεθύμνου, «…απειλείται ο οικισμός, επίγειες δυνάμεις πυροσβεστών και εθελοντών και εναέρια μέσα προσπαθούν να σώσουν τα σπίτια.

Οι φλόγες έχουν ζώσει τις αυλές των πρώτων σπιτιών προς τα μέτωπα, γίνονται υπεράνθρωπες προσπάθειες. Το μέτωπο είναι μεγάλο, με πολλές εστίες, καίγονται χορτολιβαδικές εκτάσεις και ελαιώνες».

Εκκενώθηκε το χωριό Αγία Παρασκευή

Μήνυμα προς τους κατοίκους της Αγίας Παρασκευής στάλθηκε νωρίς το απόγευμα από το 112, σύμφωνα με το οποίο πρέπει να απομακρυνθούν προς την περιοχή Μάνδρες Ρεθύμνου.

«Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Αγία Παρασκευή, απομακρυνθείτε προς Μάνδρες Ρεθύμνου. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Σε εξέλιξη η μεγάλη φωτιά στο Αμάρι Από την περιοχή της Φαιστού στη Μεσαρά είναι ορατοί οι καπνοί της μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι της Τετάρτης 7 Αυγούστου σε χορτολιβαδική έκταση στο Χωρδάκι Αμαρίου Ρεθύμνου και πήρε γρήγορα διαστάσεις.Στην περιοχή βρίσκονται ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, με 3 εναέρια μέσα να συνδράμουν τα 20 οχήματα με τους 67 πυροσβέστες και τις 4 ομάδες πεζοπόρων της 3ης Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων-ΕΜΟΔΕ, ενώ συνεχώς ενισχύονται.Αυτή την ώρα το κυριο μετωπο βρίσκεται γύρω από το χωριό Αγία Παρασκευή Αμαρίου και πλησίον του Αποδούλου…

Posted by Δια-SOS-τε τη Μεσαρά on Wednesday, August 7, 2024